Interieurtrend: lampen van natuurlijke materialen

Lamp van webbing
Lamp van webbing

Ook op interieurgebied is er steeds meer aandacht voor duurzaam en natuurlijk wonen. Houd je van een vleugje natuur in huis? Je maakt het snel extra gezellig met lampen gemaakt van natuurlijke materialen zoals van hout, bamboe of katoen. Deze lampen zijn natuurlijke lichtpuntjes in jouw interieur!

 

Webbing (gevlochten bamboe of riet) is momenteel een populair materiaal in het interieur. Je ziet het veel bij kasten en stoelen. Maar wist je dat er ook lampen van webbing zijn? Dit is een prachtig exemplaar. Een lamp van webbing, zoals deze hanglamp, geeft een speels patroon op het plafond en de muur. Hij is verkrijgbaar in twee maten. Een echte eye-catcher voor boven de eettafel! Ook in een hoek van de kamer zal hij het goed doen, omdat hij het licht verspreid op de muren en op het plafond.

Houten hanglamp
Houten hanglamp

Leuke DIY-tip: deze houten hanglamp zet je namelijk zelf in elkaar. Even puzzelen (een leuke bezigheid voor een regenachtige zondagmiddag of wanneer je even een avondje wilt fröbelen) en je hebt een bijzondere hanglamp die op een subtiele manier licht doorlaat. Heel fijn, zo'n lichte lamp. Mooi voor in een hoekje van de woon- of slaapkamer, of voor boven de eettafel. Ook mooi voor op je werkplek!

Stoffen bollamp - ook in zand!
Stoffen bollamp - ook in zand!

Hij lijkt een beetje op de rijstpapieren bollampen die je nog kent van vroeger, maar deze stoffen bollamp is toch echt anders... Zo mooi, gemaakt van linnen dat gespannen is om een frame van fijne houten baleinen. Chic, en ijzersterk! De lamp is er ook in zandkleur, ook heel sfeervol. Deze doet het goed boven het bed, maar deze lamp is ook heel geschikt om met meerdere bij elkaar in een groepje te hangen.

Doorschijnende hanglamp
Doorschijnende hanglamp

Deze doorschijnende hanglamp van katoen verspreidt prachtig licht. Het leuke is dat je de lamp door het katoenen doek ziet schijnen. Doe er dus een decoratieve lamp in! De lamp is nu te koop voor een wel héél fijn prijsje. Leuk idee om er meerdere bij elkaar te hangen en in hoogte te variëren.

Mooie natuurlijke hanglamp
Mooie natuurlijke hanglamp

Zo'n hanglamp van natuurlijke materialen geeft meteen een warm accent in je interieur. Heel mooi als je een naturel interieur met veel wit hebt, maar ook heel sfeervol in een huis met meer warme elementen. Eigenlijk altijd wel een perfect match, dus!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)