Nieuwe telefoon kopen: tips en tricks voor het vinden van de beste smartphone

tips en tricks voor het vinden van de beste smartphone
tips en tricks voor het vinden van de beste smartphone

De juiste smartphone maakt het leven veel makkelijker. Het vervangt niet alleen veel andere apparaten, maar is ook nog eens een gadget op zichzelf. De wereld van telecom is echter ontzettend groot. Elk jaar weer verschijnen er tientallen nieuwe modellen. Als je toe bent aan een nieuwe telefoon, kan dit best wel overweldigend zijn. Want hoe maak je de juiste beslissing als het aanbod zo groot is? Hoe weet je welke smartphone voor jou de beste keuze is? Het is niet gek als je erg twijfelt of niet weet waar je moet beginnen in je zoektocht. Daarom hebben we in dit artikel enkele handige tips & tricks op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

iPhone, Samsung of een geheel ander merk?

De iPhone en Samsung zijn verreweg de populairste merken in de telecomwereld. Niet zonder reden, want deze merken staan voor betrouwbaarheid en leveren elke keer weer hoge kwaliteit toestellen. Wat de beste optie is, is per persoon verschillend. Dit hangt volledig af van waar je naar op zoek bent in een telefoon en wat precies jouw voorkeur heeft. Waar je vooral rekening mee moet houden is het besturingssysteem. Apple werkt altijd met iOS en Samsung met Android.

Kies je voor een Samsung A35, dan geniet je dus van een Android besturingssysteem. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van iOS. Een van de grootste voordelen is bijvoorbeeld dat alle opladers universeel zijn. Hierdoor heb je geen moeite om een geschikte oplader te vinden en kun je ook eenvoudig de opladers van anderen gebruiken. Daarnaast is het platform heel toegankelijk.

Wel zien we dat veel mensen het besturingssysteem van iOS gebruiksvriendelijker vinden. Dit is echter vooral een kwestie van wennen. Als je al tijden een iPhone hebt, is het best even wennen om ineens een Samsung met Android te gebruiken. Dit went echter snel. Er is dan ook geen goed of fout. Het is echt een kwestie van uitproberen en ontdekken wat voor jou de beste keuze is.

Heb je vrienden of familie met één van beide toestellen? Vraag dan eens of je ze eens mag uitproberen. Zo ontdek je al snel wat bij je past en wat juist niet.

Goede camera

De meeste mensen gebruiken hun smartphone tegenwoordig ook als fotocamera. Wel zo handig, want deze heb je immers altijd bij de hand. Er zit echter wel een groot verschil in de kwaliteit van de camera's. Als je kiest voor een groot merk zoals Samsung en iPhone, dan weet je ook dat de topmodellen standaard over een uitstekende camera beschikken. Dat ligt bij iets onbekendere merken wel anders. Hier is dat niet zo vanzelfsprekend. Dat wil echter niet zeggen dat bij onbekendere merken de camera altijd slecht is, maar dat vraagt wel wat meer uitzoekwerk.

Budget

Bij het vinden van de juiste smartphone speelt budget uiteraard een belangrijke rol. Hoeveel wil je maximaal aan je smartphone uitgeven? Het goede nieuws is dat smartphones in alle prijscategorieën verkrijgbaar zijn. Van een paar honderd euro tot zelfs meer dan duizend euro. Het is dus maar net hoeveel je eraan uit wilt geven. Bepaal dit van tevoren, zodat je het aanbod goed kunt filteren en enkel geschikte smartphones zichtbaar worden. Zo blijf je gemakkelijker binnen je budget.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)