Een winterbruiloft plannen? Zo doe je dat

Een winterbruiloft plannen? Zo doe je dat
Een winterbruiloft plannen? Zo doe je dat

Zijn jij en je partner gek op de wintermaanden en de gezelligheid die daarbij hoort? Als jullie verloofd zijn en bezig zijn met het denken over de bruiloft, dan is een winterbruiloft iets om te overwegen. Het is dan wel wat minder populair dan een zomerbruiloft, maar ook een winterbruiloft kan echt magisch zijn. Benieuwd welke stappen je dient te doorlopen bij het plannen van een winterbruiloft? Wij helpen je op weg en sommen het hieronder voor je op.

Kies een romantische trouwlocatie


Heb je de trouwdatum bepaald en een gastenlijst opgesteld? Dat is een goede basis. Zodra je dat gedaan hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar een romantische trouwlocatie. Omdat je in de wintermaanden vaak te maken hebt met koude weersomstandigheden, is het een aanrader om te kiezen voor een locatie die volledig binnen is. Zowel je ceremonie als je trouwfeest zijn ideaal om in de koude winter binnen te vieren. 

Begin tijdig met het zoeken naar een trouwlocatie, want dan kies je straks echt de locatie van je dromen. Wat een voordeel is aan trouwen in de winter, is dat je vaak een ruime keuze hebt in trouwlocaties. In de winter is de vraag om te trouwen namelijk minder groot dan in bijvoorbeeld de lente of zomer. Daardoor heb je niet continu te maken met volgeboekte locaties, maar kies je echt iets wat bij de wensen van jezelf en je partner past. Ben je op zoek naar een te gekke trouwlocatie voor je winterbruiloft? Neem dan een kijkje bij Weddingspaces.

Een trouwfotograaf inhuren


Een onderdeel van de bruiloftsplanning dat ook snel geregeld dient te worden, is de trouwfotograaf. Wil je herinneringen voor het leven hebben en dus de meest unieke foto’s van de speciale dag ontvangen? Dan komt de hulp van een trouwfotograaf goed van pas. Zo ben je ervan verzekerd dat je prachtige foto’s van de trouwdag krijgt. Vergeet bij een winterbruiloft niet om ook foto’s buiten te laten maken als het weer dat toelaat. Denk bijvoorbeeld aan een trouwreportage in een mooi natuurgebied. 

Een cateringbedrijf inschakelen


Hapjes en drankjes zijn op de bruiloft uiteraard onmisbaar. Veel bruidsparen kiezen er daarom voor om een cateringbedrijf in te schakelen. Als jij en je partner dat van plan zijn, is het goed om voldoende research te doen. Je hebt eindeloos mogelijkheden en het is van belang dat de leverancier goed aansluit bij jullie wensen. Houd bij je zoektocht ook rekening met winterse hapjes en drankjes. Dat past tenslotte perfect bij een winterbruiloft. Kijk welke cateringbedrijven die mogelijkheid bieden en vergelijk offertes met elkaar. 

Warme trouwkleding


Het is belangrijk om de trouwkleding goed af te stemmen op de winterse temperaturen. Vooral bij het kiezen van een trouwjurk is dat belangrijk. Bij winterbruiloften komen trouwjurken met lange mouwen vaker voor. Zorg er in ieder geval voor dat de trouwkleding die jullie kiezen warm genoeg is. Jullie besteden dan misschien wel genoeg tijd binnen, maar als jullie van plan zijn om ook buiten tijd te spenderen op de grote dag is het belangrijk dat je goed genoeg gekleed bent. Het is ook een mogelijkheid om iets te kopen dat goed over je trouwjurk heen kan. Zo kun je het gemakkelijk uittrekken als het te warm is en het aandoen als het kouder is.

Het is ook een mogelijkheid om een winterthema te hanteren voor de bruiloft. Met zo’n dresscode zorg je ervoor dat iedereen in een winterse outfit komt en dat zorgt meteen al voor een unieke sfeer.

Winterse aankleding


Wil je je trouwlocatie graag een winterse touch geven? Ga dan op zoek naar winterse aankleding om te gebruiken. Met decoratie bepaal je voor een groot deel de sfeer op de grote dag, dus het is handig om daar voldoende aandacht aan te besteden. Denk bij typische winterse aankleding aan bijvoorbeeld kaarsjes, sfeerverlichting, vuurkorven, plaids en nepsneeuw. Met zulke decoratie krijgt de bruiloft meteen een winters effect. 

Met deze tips hierboven kom je al een heel eind als je droomt van een winterbruiloft. Hoe beter je alles regelt, hoe groter de kans dat het een magische dag wordt. 

reacties op dit blog (1)

06 januari 2023
Matthias
Leuke blog! Bedankt voor het delen van deze wintertips!!

Groetjes,

Matthias van https://www.webwedding.nl/
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)