easycollage.nl

Maak de mooiste fotocollages 

Met Easycollage.nl maak je van je lievelingsfoto's de allermooiste collages op canvas, plexiglas of aluminium. Ook te gek als cadeau! Wat een briljant concept! Het team van dat - ook al zo leuke - Kwartetcadeau.nl zit hier achter. Aha, dat verklaart een hoop. Dit originele idee werkt als volgt: er zijn een aantal smaakvolle prints (van toffe ontwerpers) waaruit je kunt kiezen en waarin je je leukste foto's kunt plaatsen. Vervolgens kies je voor een poster of canvasdoek, op plexiglas of aluminium en hopla - binnen no-time heb je je eigen collage aan de muur hangen.

Instagram templates

Ook zo'n fan van Instagram? Hier hebben ze ook hele gave opties voor! Je hoeft niets te installeren of te downloaden en kunt gelijk aan de slag. De canvassen en posters van EasyCollage kunnen in overleg wereldwijd bezorgd worden en worden binnen een werkdag verstuurd. Ideaal dus ook voor spoedjes... superleuk en superhandig!

bezoek deze shop ook in het echt!

bezoek deze shop ook in het echt!

Zomerhofstraat 71 / 120
3032 CK Rotterdam

blog

Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!

Ben je ook de hele dag in de weer met het maken van foto's met je smartphone? Een bijzonder moment, grappige selfies, een mooie zonsondergang. Van spontane kiekjes tot zorgvuldig geposeerde shots, voor je het weet heb je vandaag wéér 65 foto’s gemaakt! Maar wat doe je eigenlijk met al die geweldige foto's? Wij hebben een paar slimme tips en leuke ideeën voor je.

Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!
Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!

Opslaan en beheren

First things first: zorg ervoor dat je je foto’s goed opslaat en organiseert. Een van de beste manieren om je smartphonefoto's te organiseren én te beschermen, is door gebruik te maken van cloudopslagdiensten zoals Google Foto's, de iCloud of Dropbox. Je kunt op deze platforms kiezen voor gratis of betaalde opties om je foto's automatisch te uploaden naar de cloud. Zo komt er weer ruimte vrij op je telefoon voor nieuwe foto's!
.
Het is super slim om je foto’s te labelen zodat je ze later makkelijk terug vindt, bijvoorbeeld als je een album wilt gaan maken. Gebruik relevante trefwoorden of tags zoals zomervakantie, verjaardag, kerstmis. Ik maak zelf elk jaar een map aan waarin ik submappen maak van elke maand. Daar zet ik elke maand mijn foto’s in en ik verwijder meteen de vage, mislukte en dubbele foto’s. Is er in die maand iets bijzonders geweest, zoals een vakantie, dan maak ik daar ook weer een extra map voor aan. Super overzichtelijk!
.
Oké, je foto’s zijn nu veilig opgeslagen en overzichtelijk ondergebracht in de cloud. Maar ja, wel een beetje zonde om ze daar te laten staan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een album te maken, maar wij hebben drie ideeën voor je waarvan je elke dag weer kunt genieten!

Ook leuk: lijst je fotocollage in!
Ook leuk: lijst je fotocollage in!

Maak een fotocollage op canvas

Hoe leuk is het om dagelijks herinnerd te worden aan die toffe vakantie of het eerste jaar van jullie kleintje? Met een fotocollage aan de muur kun je op een eenvoudige manier herinneringen visueel maken en een verhaal vertellen. En bijkomend voordeel: je kunt heel veel foto’s gebruiken! Wel zo fijn als je last hebt van keuzestress. Bij EasyCollage kun je een fotocollage op canvas maken tot wel 140 cm! Je vindt hier trouwens ook hele leuke templates, maar een mooi basic ontwerp zonder poespas is natuurlijk ook mogelijk. Formaat, patroon, met raster, zonder raster. Je kunt de collage precies zo maken als je zelf wilt en het is zelfs mogelijk om hem te laten inlijsten in een stijlvolle, houten baklijst. Lijkt net of je collage zweeft in de lijst, heel speels.

Je collage op canvas kun je ook laten inlijste.
Je collage op canvas kun je ook laten inlijste.

Instagram fotomozaïek

Ben jij zo iemand die een super verzorgd instagram account heeft? Altijd mooie foto’s, lekker filter, stijlvolle feed? Zonde toch om die alleen maar in de digitale wereld te hebben? Maak er dan een poster van! In een Instagram fotomozaïek kun je je feed echt tot leven laten komen en er ook van genieten zonder op je smartphone te kijken. En je hebt in no time gemaakt: kies in de collagemaker van EasyCollage voor het kopje Instagram, log in op je profiel en de foto’s die je hebt geplaatst verschijnen in je scherm, klaar om in de collage gezet te worden. Creëer een fotomozaïek rondom een bijzonder thema of een bepaalde periode, hang de collage poster in een mooie lijst of aan een houten posterhanger en tadaa: jouw Instagram kunstwerk is klaar! En ready to share in je feed…

Gebruik een leuke template voor je fotocollage.
Gebruik een leuke template voor je fotocollage.

Foto’s op tegels

Dit vind ik echt heel tof: een collage van foto’s op losse, aluminium tegels. Wat een originele manier om foto’s aan de muur te hangen! Op elke tegel van 18 x 18 cm druk je één foto af die je vervolgens zonder te boren aan de muur bevestigt. Yes, geen gaatjes! Het werkt namelijk met een magnetisch ophangsysteem in combinatie met een plakstrip. Op die manier kun je ook heel eenvoudig een andere layout van je fotocollage maken of er foto’s aan toevoegen. En het is ook mogelijk om leuke quotes of illustraties bij je collage te doen. Super leuk om zelf aan de muur te hebben, maar minstens zo leuk om cadeau te doen. Bijvoorbeeld als gepersonaliseerd cadeau van de (klein)kinderen, worden (groot)ouders heel blij van! Komt er een kleintje bij, dan krijgt ie gewoon zijn eigen tegel!

Ik zou zeggen: ga aan de slag met deze tips en haal veel meer uit je smartphone foto's! 

 

Altijd weer aan te passen en bij te vullen: fototegels.
Altijd weer aan te passen en bij te vullen: fototegels.

meer blogs van easycollage.nl

reacties op deze webshop (2)

06 januari 2012
Nathasja
Wij zijn erg tevreden over de door ons bestelde collage! Hij is schitterend! Ook snelle levering en goede service!
30 juli 2011
Merel
Makkelijk, snel en mooi! Zeer tevreden!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)