Dit is het perfecte dames T-shirt (en wij vertellen waarom)

Eindelijk hét perfecte shirt gevonden!
Eindelijk hét perfecte shirt gevonden!

Een T-shirt, wat kan daar niet goed aan zijn, zou je op 't eerste gezicht denken. Maar toch. Te kort (ik heb dus echt een hekel aan crop tops), te slonzig, slechte kwaliteit, te strak, te wijd, slechte boord. Nouja, noem maar op. Dus tja. Hét perfecte T-shirt, hoe ziet dat eruit? Ontwerpster Esther van Lemmen had daar wel een beeld bij. Een T-shirt dat perfect zit, basic is en waaraan alles klopt. Dat moest 't worden. Ze haalde partner in crime Babette van Veen erbij en samen lanceerden ze LeshirtBB. Met een vleug Franse allure, een knipoog naar Brigitte Bardot maar By Babette volstaat ook. En wat zijn nou de geheimen van deze fijne T-shirts? Wij ontdekten 't aan den lijve.

Wie ons als team Flavourites een beetje kent, weet dat we houden van het adagium less is more. Niet teveel kleding, maar wát we hebben, moet gewoon goed zijn. En zo duurzaam mogelijk. Als het even kan geen fast fashion, maar met liefde en aandacht gemaakte items waar we heel lang mee doen. Dan snap je dus ook dat goedkope, flodderige T-shirts aan ons niet besteed zijn. Gewoon zonde van het geld en niet goed voor de kledingafvalberg. En zo ging ik een tijdje geleden op zoek naar de allerbeste zwarte broek (gevonden bij PER Atelier, echt een aanrader want deze kleding past zich aan aan jouw lichaam), de perfecte jeans (dat is de shapewear flared jeans van CurvesWear), sneakers van Veja en zo zijn er wel meer items die ik niet voor een seizoen, maar voor jaren aanschafte. En ook T-shirts horen bij deze basic uitrusting. Maar na een aantal matige, flodderige T-shirts gekocht te hebben, was het klaar en wist ik één ding: vanaf nu alleen nog maar kwaliteit.

In allerlei kleuren en diverse modellen
In allerlei kleuren en diverse modellen

Knappe T-shirts

En in die zoektocht kwam ik LeshirtBB tegen. Opgezet door Esther, en meteen omarmd door haar sportmaatje Babette van Veen die gelijk enthousiast was over het concept van Esther. Want wat was het geval? Esther had een steengoed idee voor écht knappe T-shirts. Ze moesten lekker lang zijn en de korte mouwen moesten wat langer (camouflage voor de kipfiletjes zullen we maar zeggen). Niet te strak, maar ook niet te wijd. En met een fijne boord. Esther ging aan het schetsen, vriendinnen dienden als testers. Et voilà; na de nodige inspanningen was het nieuwe concept geboren. Prachtige T-shirts in allerlei kleuren, met een ronde hals, V-hals of boothals. En ook de Bretonse streep ontbreekt niet. Toch weer dat vleugje Franse allure.

Fijne basics voor elke outfit
Fijne basics voor elke outfit

Klassieker

Babette trekt alle T-shirts aan en ziet er op elke foto even stralend uit (even tussen ons: wat ziet ze er sowieso prachtig uit, wat een leuke vrouw is dat toch). De T-shirts vallen zo fijn. Niet strak om je buik, maar ze laten wel je rondingen zien. Ik heb de witte V-hals, echt een perfect basic item. De volgende keer (want ja, die gaat er sowieso komen) koop ik de les stripes met boothals, ook een geweldig model. Echt zo'n klassieker waarvan je jaren plezier gaat hebben. Fijn om te weten: de T-shirts worden in Portugal geproduceerd (niet te ver weg dus) en zijn gemaakt van 90% katoen met een klein deel elasthaan zodat de kwaliteit mooi blijft. Er is over nagedacht. Ze zijn uitgebreid getest. De shirts bijven in ontwikkeling en ik zie steeds weer nieuwe kleuren verschijnen in het assortiment. Leuk, leuk! Zo'n kledinglabel dus waarvan ik kan denken: 'Waarom heb ik 't zelf niet bedacht?'

De LBD is ook zo leuk!
De LBD is ook zo leuk!

Little black dress

En over nieuwe producten gesproken: er is nu ook een Little Black Dress aan het assortiment toegevoegd! Ik houd van de tijdloze simplicity van LBD's. Net als de T-shirts gemaakt van die heerlijke zachte stof. Een heel leuk jurkje dat je in de zomer zo aanschiet en met slippertjes draagt, en in de winter met een dikke legging en bikers. Het jurkje is gemaakt in een beperkte oplage dus ben je fan, wacht dan niet te lang met aanschaffen. Op = op! het jurkje heeft een verlengde korte mouw (zo fijn), ruimvallende vlermuismouwen, het valt aansluitend op de heupen en losser aan de bovenkant. Ook zo'n item waarvan je heel lang plezier gaat hebben! Nieuwsgierig geworden? Vite, vite: op naar LeshirtBB. En daarna lekker shinen in je nieuwe shirt.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)