Musthave: de duurzame sneakers van VEJA

Toffe sneakers van VEJA
Toffe sneakers van VEJA

Sinds een tijdje heb ik sneakers van het duurzame label VEJA. Blij mee joh. Want ze zitten niet alleen fijn, maar deze sneakers zijn ook een stuk minder belastend voor het milieu dan de meeste andere sneakermerken. En wist je dat Megan Markle en Reece Witherspoon ze ook hebben? Ik bedoel maar. Takeitslowstore.com - sowieso een parel om te bezoeken vanwege de vele duurzame labels die ze verkopen - verkoopt de sneakers van VEJA. Snel kijken, want de nieuwe collecties zijn net binnen.

VEJA is een Frans label. Opgericht in 2006 door twee vrienden die al vanaf het eerste begin een duurzaam sneakermerk in de markt willen zetten. Vind je niet heel bijzonder wellicht, maar ís het wel. Want in 2006 was duurzaamheid op fashiongebied niet zo'n hot topic als het tegenwoordig is. En al helemaal niet voor sneakers. Nu is het voor innovators vaak niet gemakkelijk om de weg te plaveien. De eigenaren van VEJA moesten op allerlei fronten zelf het wiel uitvinden: van het vinden van de juiste duurzame materialen (ze gebruiken onder meer wilde rubber uit de Amazone en biologisch katoen) tot het uitbesteden van de productie, maar wel op een manier waarbij het personeel eerlijk beloond wordt.

My favourites, de V-10
My favourites, de V-10

Takeitslowstore.com heeft een aantal modellen in de collectie. Ik ben zelf fan van de V-10 in wit met zwart logo. Deze V-10 is zo ontworpen dat hij in feite niet kapot kan gaan. En dat is precies wat de oprichters willen: dat je zo lang mogelijk doet met je VEJA's zodat je niet elk seizoen nieuwe sneakers hoeft te kopen. Vind ik persoonlijk een super gedachte! Daarbij vind ik het  fijn dat de VEJA's echt overal bij kunnen. Onder een jurkje of bij mijn relaxte broeken: ze zijn als een soort kameleon.

Ook Reece en Meghan dragen ze!
Ook Reece en Meghan dragen ze!

Bijzonder: aan marketing doet VEJA vrijwel niet. Vinden ze zonde van het geld - liever hebben ze dat het merk door mond-tot-mond reclame groot wordt. En ik kan je vertellen: dat lukt vrij aardig, want ik zie VEJA steeds vaker opduiken in het straatbeeld! En wist je dat bijvoorbeeld Meghan Markle en Reese Witherspoon ook fan zijn? Mocht je nu denken: 'Die hebben ze vast opgestuurd gekregen, net als al die influencers natuurlijk' dan kan ik je zeggen: niet dus. Daar doet VEJA niet aan. Want naar hun mening zouden de schoenen een stuk duurder worden als ze aan marketingcampagnes zouden doen, en da's nou net niet hun bedoeling. 

Mooi klassiek model
Mooi klassiek model

VEJA is transparant en laat op hun website bijvoorbeeld gewoon zien hoe de prijs is opgebouwd. En die is heel schappelijk, want kijk maar even mee bij Takeitslowstore.com: VEJA's zijn er al vanaf € 99,95 (de V-10 kost € 124,95). 

De nieuwe Venturi is ook erg tof
De nieuwe Venturi is ook erg tof

De VEJA Venturi is nieuw in de collectie en ook ontzettend tof. Lekker stoer. Wat 'm extra mooi maakt is dat hij niet alleen gemaakt is van natuurlijk rubber, maar dat er voor de zool ook gerecyclede PET-flessen zijn gebruikt. Binnenkort komt hij ook nog in een lichtroze variant bij Takeitslowstore.com.

V-10 met rood hielstukje
V-10 met rood hielstukje

Sowieso is het leuk om de gang van VEJA een beetje te volgen. Ze lopen écht voorop in de branche, en lanceerden onlangs zelfs sneakers van mais. Heel benieuwd waarmee ze nog meer gaan komen. Dat er maar vele andere merken zich mogen laten inspireren door dit mooie label!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)