Deze sieradentrends zijn hot in 2022 (en dat blijven ze nog wel even)

Trend 1. Stacking & layering
Trend 1. Stacking & layering

Wat gaan we in 2022 dragen op het gebied van sieraden? Het is altijd leuk om aan het begin van een nieuw jaar te kijken wat trending gaat zijn. Tuurlijk: je doet ermee wat je wilt en je volgt je eigen smaak, maar het is altijd fijn om hier en daar de nodige inspiratie op te pikken. Deze drie sieradentrends ga je in elk geval veel zien in 2022!

Trend 1. Stacking & layering
We zagen het al veel in 2021 en in 2022 gaan we het nog (veel) meer zien: stacking & layering. Oftewel: meerdere kettinkjes bij elkaar, ringen die je bij elkaar draagt en 'stapelt' en meerdere oorknopjes in je oor. Ook ear cuffs zijn hiervoor heel geschikt. Kennelijk hebben we behoefte aan een luxe gevoel en willen we meer dan ooit onze eigen identiteit bepalen. Een heerlijke trend als je 't mij vraagt, want zo zorg je met een goede basis steeds weer voor een andere look. Bij het mooie label Isabel Bernard zie je veel leuke voorbeelden. Draag bijvoorbeeld meerdere 14 karaat gouden kettingen in verschillende lengtes bij elkaar, of kies voor verschillende smalle ringen aan één vinger. De een met een steentje, de ander juist zonder. Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen. Je gaat gewoon voor álles!

Trend 2. Zegelring
Trend 2. Zegelring

Trend 2. Zegelring
Een zegelring is een regelrechte klassieker. In de middeleeuwen werden zegelringen al gedragen, met het familiewapen erop gedrukt. Gaat je dat iets te ver (of heb je geen familiewapen)? Je maakt ook een statement met je initialen erop (of die van je liefde), of gewoon met een groot, opvallend element. Er zijn superveel soorten, van vrij subtiel tot heel opvallend. Met een zirkoniasteen, initialen of hartje. Maar hoe je het ook went of keert: een zegelring zie je niet snel over het hoofd. 

Trend 3. Mixed metals
Trend 3. Mixed metals

Trend 3. Mixed metals
Vroeger was het een absolute no-go om zilver, goud en roségoud door elkaar te dragen. Welkom in 2022, want meer dan ooit mag je volop mixen en matchen! Een gouden ring naast een zilveren exemplaar? Mooi! Roségoud en goud aan één vinger? Prachtig. Juist doordat je hiermee het koele van zilver optimaal combineert met het warme van goud en rosé. Sterker nog: we zien steeds vaker sieraden die de drie edelmetalen met elkaar combineren. En waarom ook niet: het idee dat je alles binnen één soort zou moeten houden is nu écht passé. Kiezen hoeft niet meer. En dat is fijn, want zo sluit je niets uit. Maak gewoon je eigen favoriete combi, net als bij de eerste trend. Leuke tip: kies voor een basis in één kleur (bijvoorbeeld goud) en maak je outfit compleet met één of twee sieraden in een andere tint. Het is wel duidelijk: 2022 wordt een uitbundig sieradenjaar!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)