Hoe houd je je skincare routine vol? 4 praktische tips!

Hoe houd je je skincare routine vol? 4 praktische tips!
Hoe houd je je skincare routine vol? 4 praktische tips!

Je neemt je nog zó voor om je ideale skincare routine vol te houden. Iedere dag weer. Maar toch merk je dat het na verloop van tijd niet meer goed in je systeem zit. Je vergeet bepaalde stappen. Of je laat je skincare zelfs helemaal zitten. Herkenbaar? Ontdek dan deze tips, die je helpen om op lange termijn goed voor je huid te zorgen.

Boost voor je huid

Het is lekker om je huid net dat beetje extra te geven. Zie dit als een echte boost voor je huid! Juist zo’n effectieve stap is belangrijk in je skincare routine. Een makkelijke stap hiervoor? Voeg een gezichtsserum toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Dit voeg je dus nog toe aan je skincare routine naast het gebruik van een dagcrème en een nachtcrème, als extra aanvulling. Hoe gebruik je een serum? Een serum heeft een hoge concentratie aan actieve ingrediënten. Meer dan een dag- of nachtcrème. Daarom is het zo effectief. En heb je er maar weinig van nodig! Met een paar druppels per dag maak je je huid bijvoorbeeld al steviger en gladder met een serum. Je kunt er onder andere fijne lijntjes en rimpels mee verminderen. Doe een paar druppels op je schone handen, die je even opwarmt. Dit breng je daarna aan op je wangen, voorhoofd, hals en decolleté. Let op: je brengt het niet aan op de huid rondom de ogen. Je maakt vervolgens ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen, om het serum goed in te laten trekken. Meteen voelt je huid zijdezacht en fris aan.


Gerichte huidverzorging

Om meer resultaat te zien van je skincare routine, is het slim om in te zetten op gerichte huidverzorging. Dit is voor iedereen weer anders. Misschien wil je beginnende rimpels aanpakken. Of vind je het juist belangrijk om iets te doen aan je acne. Ook pigmentvlekken zijn een bekend huidprobleem, waar je gelukkig iets aan kunt doen. Met pigment peeling pak je pigmentvlekken aan. Regelmatig exfoliëren (hetzelfde als peeling) helpt de huid om optimaal te functioneren. Een gezonde huid is essentieel om de vorming van donkere vlekken, oneffenheden en dofheid te voorkomen. Dan kan de huid namelijk zelf herstellend werk doen. Nog een voordeel aan exfoliëren is dat andere huidverzorgingsingrediënten en vocht op een dieper niveau in de huid kunnen inwerken om je pigmentatieproblemen aan te pakken. Deze andere ingrediënten blijven zo niet alleen aan de oppervlakte. Kies daarnaast voor vochtinbrengende crèmes met diep hydraterende ingrediënten. Dit zijn bijvoorbeeld hyaluronzuure en ceramiden, die je huid goed kan gebruiken om vocht vast te houden en de beschermende barrière van de huid te versterken. 


Volgorde huidverzorging

 
Je skincare routine is makkelijker als je de juiste volgorde uit je hoofd kent. Begin met het reinigen van je huid, met een cleanser. Door je huid goed te reinigen, haal je vuil weg. Daarnaast kunnen actieve stoffen die je daarna gebruikt goed je huid intrekken. Dan kun je een toner gebruiken, wat een soort basislaag vormt voor de rest van je verzorgingsproducten. Het versterkt de huidbarrière en vochtbalans. Daarna kun je de huid exfoliëren, zoals we hierboven ook noemen. Hiermee verwijder je dode huidcellen om celvernieuwing te stimuleren en de textuur en kleur van je huid te verbeteren. Breng daarna een voedend serum aan, gevolgd door een oogcrème en moisturizer voor de rest van je gezicht. Dit gebruik je om je huid te voeden en hydrateren. Tot slot breng je altijd nog zonnebrandcrème met een hoge SPF aan, om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Het is belangrijk om dit het hele jaar rond te doen, dus zelfs in de herfst en winter. Je kunt kiezen voor een dagcrème met SPF, om dit handig te combineren.


Resultaat in gedachten

 
Last but not least: houd altijd het resultaat in gedachten! Misschien heb je wel het doel om je huid te verbeteren, bijvoorbeeld door onzuiverheden te verminderen. Als je weet waar je het voor doet, is het makkelijker om vol te houden. Maar ook als je een algemener skincare doel hebt, is het slim om hierbij stil te staan. Je huid is er echt gelukkiger door, als jij de boel goed reinigt, voedt en meer. Laat dit je motiveren als je geen zin hebt om je skincare routine op te pakken. Bijvoorbeeld als je ’s avonds laat moe bent, en stiekem met je make-up nog op zo in je bed wilt springen. Maar stiekem weet je wel beter. Kleine moeite om nog éven die badkamer in te gaan, voor je huid te zorgen en de volgende dag weer blij te zijn met die keuze.


Je krijgt je skincare routine goed in je vingers met een vaste volgorde. Weet ook waar welk product voor dient. En onthoud welk resultaat jij voor ogen hebt! Welke tip(s) kende jij nog niet?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)