Wil jij jouw telefoon zo lang mogelijk gebruiken?

Wil jij jouw telefoon zo lang mogelijk gebruiken?
Wil jij jouw telefoon zo lang mogelijk gebruiken?

Er zijn maar weinig mensen die geen mobiele telefoon hebben. Dat maakt de telefoon ook een onmisbaar apparaat in ons leven want het is de manier om met elkaar in verbinding te staan. Het is belangrijk dat je telefoon regelmatig oplaadt, maar je moet ook zorgen dat je je mobiel niet altijd aan de stroom hebt liggen omdat dit schadelijk kan zijn voor je telefoon. Wij leggen je graag uit wat je kunt doen om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je telefoon. Met een paar simpele tips kun je namelijk veel langer plezier hebben van je mobiel. 

Leg je telefoon niet de hele nacht aan de lader
Veel mensen leggen hun mobiel ’s nachts aan de lader. Dat lijkt op het eerste gezicht een slim idee, maar dat is het vaak niet. Je telefoon is weliswaar in de ochtend volledig opgeladen, maar de batterij heeft veel langer onder stroom gestaan dan eigenlijk nodig was. Het is daarom beter om je telefoon niet te lang aan de oplader te laten liggen. De meeste smartphones kunnen tegenwoordig in een mum van tijd opladen waardoor het niet nodig is om je telefoon de hele nacht van stroom te voorzien. Dit kan namelijk de levensduur van je telefoon verkorten en dat is zonde van je geld. Telefoons zijn vaak duur, dus als je ze slim oplaadt, kun je ze veel langer blijven gebruiken. Laad daarom je telefoon overdag op zodat je hem gelijk kunt afkoppelen wanneer hij opgeladen is. 
 
Geen gedoe meer met inpluggen 
Wist je dat het oplaadpunt van je telefoon een van de meest kwetsbare punten van je mobiel is? Dit is namelijk het punt waar stof zich eenvoudig kan ophopen en omdat je een stekker inplugt, duw je het stof stevig aan in je telefoon. Vandaar dat veel telefoons tegenwoordig een draadloze oplader hebben. Dit houdt in dat je je telefoon op een apparaatje kunt leggen waardoor jouw telefoon automatisch gaat opladen. Je hoeft dus niets meer in te pluggen waardoor jouw telefoon ook niet gevoelig is voor stof. Vaak gaat draadloos opladen ook veel sneller waardoor je in een mum van tijd weer gebruik kunt gaan maken van jouw mobiel. 
 
Vergeet je hoesje niet 
Als je echt lang gebruik van je telefoon wilt maken, moet je deze niet alleen slim opladen, maar ook goed beschermen. Koop daarom ook een hoesje voor je telefoon. Laat je je telefoon onverhoopt eens uit je handen vallen, dan biedt het hoesje de bescherming die voorkomt dat je telefoon zwaar beschadigd raakt. Ieder model telefoon heeft zijn eigen hoesje. Wil je zeker zijn dat jij het juiste en een mooi hoesje vindt, zoek dan even online. In het aanbod van de betere leveranciers vind je precies wat je nodig hebt voor een mooie prijs.
 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)