Hoe zorg je voor sfeer in een nieuwbouwwoning?

Hoe zorg je voor sfeer in een nieuwbouwwoning?
Hoe zorg je voor sfeer in een nieuwbouwwoning?

Woon je (binnenkort) in een nieuwbouwwoning? Dan kies je natuurlijk voor ultiem wooncomfort! Maar aan de andere kant heeft een nieuwbouwwoning vaak wat minder sfeer dan een oude woning. Gelukkig kun je die sfeer heel goed zelf toevoegen. Bekijk deze tips maar eens!

Sfeer door verlichting

Goede verlichting doet al het halve werk. Met de juiste verlichting kun je namelijk een heleboel sfeer toevoegen aan je interieur. Kies altijd voor licht in een warme, gele toon. En verlicht verschillende hoekjes in je interieur. Boven de eettafel passen stijlvolle hanglampen. Bij de bank is een staande lamp weer fraai, die bijvoorbeeld over de bank heen buigt. Je kunt ook hoekjes uitlichten met lampen. Heb je een mooi schilderij hangen in huis? Plaats daar een spotje op, zodat het kunstwerk nog meer opvalt. Verder kun je voor kaarsen ook altijd een plekje vinden in huis. Van dinerkaarsen op de eettafel tot waxinelichtjes bij de salontafel, je creëert meteen meer sfeer als je de kaarsen aansteekt.

Natuurlijke materiaalsoorten

Natuurlijke materiaalsoorten ademen sfeer. Die kun je dus zeker toevoegen aan je interieur. Denk aan hout, rotan, riet en textiel. Houten meubels zijn er in iedere stijl te vinden. En dat is een tijdloze keuze, waar je niet op uitgekeken raakt! Plaats bijvoorbeeld een houten tv meubel in de zithoek, met een robuuste look. Daar heb je lang plezier van. Juist als de basis van je nieuwbouwwoning er strak uitziet, kun je spelen met de materialen. Durf dus zeker te kiezen voor hout met een doorleefde look. Dat vormt een fraai contrast. Verder kun je denken aan een rotan lamp aan het plafond. En decoreer de wand met een geweven kunstwerk. Ook kussentjes op de bank voegen gezelligheid toe aan je interieur. En voeg er meteen een plaid aan toe.

Decoreer de muren

Aan de muren kun je eigenlijk altijd wel extra decoratie kwijt. Ga hier dus zeker mee aan de slag. Hang bijvoorbeeld posters of foto’s aan de wand. Je kunt er een leuke collage van maken. Of hang wandplanken op, waar je zo weer allerlei accessoires een plekje op kunt geven. Van een plantje tot een souvenir, maak er een fraaie verzameling van. Je kleedt de muur trouwens ook aan door deze te verven. Hoewel een witte muur wel rust uitstraalt, houdt het je interieur ook wat saai. Daarom is het een aanrader om in de kamer in ieder geval één muur een meer opvallende kleur te geven. Denk aan groen, blauw of terracotta. Als het je toch niet bevalt, kun je altijd weer een nieuwe verflaag aanbrengen. Maar vaak geef je hiermee een sfeervol en speels randje aan je interieur, wat juist meer dan welkom is in een nieuwbouwwoning!

Door voor sfeervolle materialen en kleuren te kiezen, geef je direct meer sfeer aan je nieuwbouwwoning. Creëer dus bewust het contrast tussen enerzijds de strakke styling van je huis en anderzijds de meubels en accessoires die karakter uitstralen. Zo maak je er een perfect geheel van!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)