Wat is de efficiëntste houtkachel?

Wat is de efficiëntste houtkachel?
Wat is de efficiëntste houtkachel?

Bij het uitkiezen van een houtkachel moet je op tal van punten letten. Je moet goed naar het merk en de kwaliteit kijken, maar ook naar het design van de houtkachel. Verder heb je nog de keuze uit veel soorten houtkachels, waaronder een inbouw houtkachel.
 
Wist je dat het soort houtkachel ook nog van invloed is op het rendement van de houtkachel? Het rendement moet zo hoog mogelijk zijn; dat betekent dat de houtkachel efficiënt zijn werk doet. Een terechte vraag hierbij is wat de efficiëntste houtkachel van dit moment is.

Wat is een normaal rendement?
Alle houtkachels die op dit moment aangeboden worden, hebben een rendement van minimaal 73%. Binnen het huidige aanbod zijn echter wel grote verschillen te zien. Zo bestaat er een houtkachel met een rendement van maar liefst 93%. Als je dat rendement tegen het minimale rendement van 73% zet, zie je direct een gigantisch verschil.
 
Dit verschil is ook in het dagelijkse leven goed merkbaar. Een houtkachel die erg efficiënt werkt, biedt namelijk meerdere voordelen:
 
-       Een houtkachel die zo min mogelijk hout verbruikt, stoot zo min mogelijk schadelijke stoffen uit. Een efficiënte houtkachel is daarom voor het milieu absoluut de beste keuze.
-       Een houtkachel die zo min mogelijk hout verbruikt, brengt een besparing op het gebied van stookkosten met zich mee. Je hebt immers minder grondstoffen nodig om de gewenste ruimte op de gewenste manier te laten verwarmen.
 
Groot verschil tussen merken
In het huidige aanbod valt één ding op: tussen de verschillende merken bestaan grote verschillen. Er zijn merken die een geweldig rendement hebben verkregen op hun houtkachels, terwijl andere merken hier grote problemen mee hebben. Dit komt, als het goed is, puur door de technologieën en onderdelen waar de verschillende merken gebruik van maken.
 
Wil je voor een zo’n hoog mogelijk rendement gaan? Kijk dan eens naar een JAcobus kachel. Dit merk levert meerdere fraaie houtkachels die allemaal een prima rendement leveren. Dankzij dit prima rendement geniet je van bovengenoemde voordelen.
 
Niet alleen het rendement is van belang
Wil je een nieuwe houtkachel kopen? Richt je dan zeker op het rendement, maar kijk ook goed naar andere punten. Zo is het ook belangrijk dat de kachel het juiste vermogen levert. Verder is het van belang dat je de houtkachel op de juiste manier stookt en aansteekt. Als je dát op de juiste manier doet, verhoog je het rendement van de houtkachel overigens ook nog.
 
Verder is het uiteraard wenselijk dat de houtkachel qua design naar je wens is. Vind je de stijl van de kachel fraai? En vind je de kleurstelling van de kachel fraai? Dat zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.
 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)