Van deze school tools wordt jouw puber blij

Van deze tools wordt jouw puber blij
Van deze tools wordt jouw puber blij

Nieuw schooljaar staat weer voor de deur (of is al begonnen), kersverse brugpiepers zeulen grote boekentassen met zich mee (sommige dingen veranderen ook nooit) en de stress slaat weer toe bij vele gezinnen. Dit jaar dachten we het eens anders aan te pakken. We bestelden een aantal handige school tools bij Puber Bijles en zijn er nú al blij mee. Onze bevindingen!

Zo'n zomervakantie duurt altijd eindeloos lang, heerlijk. Maarja, eens is 'ie dan toch echt voorbij. Komen de nieuwe schoolboeken binnen, de eerste mails vanuit school en worden de roosters bekendgemaakt. Zo'n moment is dé perfecte timing om goede voornemens te maken. Beter plannen, harder werken, hogere cijfers halen, je kent 't wel. Om te voorkomen dat onze kids na een paar weken alweer in het oude stramien zitten, bedachten we dat het handig is om het dit jaar eens anders te doen. Bij Puberbijles.nl coachen ze zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren met huiswerkbegeleiding, bijlessen, slim leren/lezen sessies en meer. Een super adres om te onthouden als jouw puber extra hulp kan gebruiken. Daarnaast verkopen ze ook handige tools: van slimme rekenlineaal tot flitskaartjes waarmee je het leren gemakkelijker maakt. Wij struinden door de shop en deden een aantal slimme aankopen!
.
Allereerst de flitskaartjes. Klinkt simpel en dat is het ook, maar tegelijkertijd zijn ze o, zo geniaal. Hiermee kun je heel slim de stof herhalen. Woorden of begrippen op de kaartjes schrijven en steeds weer even naar kijken. Of, zoals Feline (13), de dochter van Petra, zegt: "De flitskaartjes gebruik ik bij het leren van begrippen of woordjes. Doordat je het opschrijft, ben je er meteen al mee bezig en leer je het dus beter. En je kunt jezelf ermee overhoren, je merkt snel genoeg of je de stof goed snapt en de woordjes kent."

Slimme planagenda
Slimme planagenda

Dan de slimme planagenda. Een super handige en overzichtelijke tool, eigenlijk onmisbaar voor iedere middelbare scholier. Natascha: "Mijn kinderen (16 en 18) gebruiken hun eigen - digitale - manier van plannen. Ook goed, zolang ze maar leren om de stof in mootjes te hakken, vooruit te werken en slim te plannen. De slimme planagenda van Puberbijles.nl houd ik nu achter de hand. Het is fijn om taken op papier te kunnen schrijven en vooral tijdens toetsweken werkt het motiverend om door te kunnen strepen wat je klaar hebt. Ik vind de planner er heel handig en overzichtelijk uitzien, met meer dan voldoende schrijfruimte. Een goede koop, als je het mij vraagt.

Doorzichtige notitieblaadjes
Doorzichtige notitieblaadjes

Heel nieuwsgierig waren we naar de doorzichtige notitieblaadjes. Semi transparant zijn ze, waardoor je gemakkelijk modellen en figuren kunt overtrekken. Kiki: "Dit is echt heel handig! Ik gebruik deze blaadjes bij wiskunde, biologie en aardrijkskunde. Je kunt zo makkelijk iets overtrekken uit het boek en er aantekeningen bij maken. Ik plak het dan in mijn schrift en dan heb je een handig overzicht van bijvoorbeeld de onderdelen van het menselijk lichaam of wiskundige grafieken."
.
In sommige boeken mag je niet schrijven, maar je wilt soms toch woorden en zinnen kunnen markeren. Hiervoor zijn de kleine markeerbriefjes (kleine strookjes gekleurd papier) ideaal. Deze kleine gekleurde blaadjes plak je in je boek op de plekken waar je iets wilt markeren. Aan het einde van het schooljaar haal je er ze gewoon weer uit. Echt een perfecte oplossing om woorden te highlighten! Finn: "Ik gebruik ze voor bijvoorbeeld Frans, bij woorden die ik vaak vergeet. Ook bij economie is het handig om bepaalde begrippen extra te highlighten. Zo hoef ik niets over te schrijven en dat bespaart me een hoop tijd." Tja, efficiënt leren, daar houden die kids natuurlijk van. Blijft er extra veel tijd over voor chillen, bijbaantjes en sporten.

Engels voor beelddenkers
Engels voor beelddenkers

Heeft jouw kind dyslexie, ADHD of een andere leeruitdaging? Daar heeft Puberbijles.nl ook heel handige tools voor. Neem de kaarten 'Engels voor beelddenkers'. Dit zijn handige kaarten waarop visueel de taal wordt uitgelegd. Alle basics van de Engels komen er op terug: grammatica, vervoegingen, werkwoorden en woordenschat. Met deze kaarten kun je visueel Engels leren met mindmaps, tekeningen, kleuren, ezelsbruggetjes en slimme overzichten. Wat ontzettend handig! Ook zo'n slimme uitvinding is de leesliniaal voor kinderen met dyslexie. Zo'n leesliniaal helpt dyslectische leerlingen om focus te vinden op de pagina en bij visuele stress zoals dansende letters. Niet voor niets is de leesliniaal een bewezen geschikt leeshulpmiddel voor pubers met dyslexie. Wat goed zeg!

Overigens vind je bij Puberbijles.nl ook een aantal handige boeken voor pubers, bijvoorbeeld over het omgaan met stress en het vergroten van zelfvertrouwen. Zeker voor nog ietwat onzekere nieuwbakken middelbare scholieren een echte must read. En ouders lezen natuurlijk mee!  

Hoe blij zijn onze pubers met de tools van Puberbijles.nl? Best heel blij. Oké, ze moeten het uiteindelijk zelf doen, maar alles wat het leren efficiënter maakt, handig is in gebruik en ervoor zorgt dat je sneller klaar bent, wordt met open armen ontvangen. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)