Vuile kleding? Stop ze in de tweedehands wasmachine!

Vuile kleding? Stop ze in de tweedehands wasmachine!
Vuile kleding? Stop ze in de tweedehands wasmachine!

‘Grote wasjes, kleine wasjes. Stop ze in de wasmachine!’ Dat zongen de mannen van Trafassi in de jaren 80 van de vorige eeuw en aangezien iedereen op die manier de was deed, werd het al gauw een hit. En nog hoor je op menig feestje dit liedje in de playlist. Bijna ieder huishouden maakt gebruik van een wasmachine om de was te doen. Het is sneller dan met de hand en je hoeft niet de deur uit naar een wasserette. Maar wat als je wasmachine het begeeft en je hebt geen geld om een hele nieuwe te kopen? Dan is het goed om eens naar een refurbished tweedehands wasmachine uit te kijken. Deze zijn stukken goedkoper en wassen net zo goed als een nieuw exemplaar.

Refurbished, wat is het ook alweer?

De term ‘refurbished’ duikt steeds vaker op wanneer het gaat om tweedehands apparaten. In het Nederlands zouden we ‘gereviseerd’ zeggen. Dit betekent dat een apparaat dusdanig wordt gerepareerd dat hij weer net zo goed als nieuw is. Refurbishing is daarom heel wat anders dan recyclen, omdat daarbij niet per se het apparaat weer in zijn geheel in nagenoeg perfecte staat wordt teruggebracht. Bij een refurbished apparaat wordt er eerst gekeken naar wat er nog te gebruiken is van de techniek. Is bijvoorbeeld de trommel van de wasmachine nog in goede staat, maar moeten de leidingen worden vervangen, dan wordt dat vervangen. Kan iets nog gerepareerd worden dan wordt dat ook zeker gedaan. Op die manier worden bijvoorbeeld tweedehands Bosch wasmachines weer in een ‘zo goed als nieuw’-staat teruggebracht. Je krijgt op refurbished apparaten weer garantie, net als bij een nieuw exemplaar.

Goedkoper alternatief

Tweedehands apparaten zijn een goedkoper alternatief voor een nieuw apparaat, met het voordeel dat die tweedehands Siemens wasmachine net zo zuinig en goed zijn, als de nieuwste modellen net uit de fabriek. Wanneer je een kleiner budget hebt of het komt op het moment gewoon financieel niet goed uit om een nieuwe wasmachine te kopen, dan biedt refurbished tweedehands uitkomst. Ideaal als je net je eerste huis hebt gekocht en deze nog moet inrichten, wanneer je als student voor het eerst op kamers gaat en toch zelf wil wassen of wanneer je een gezin draaiende moet houden en gewoon ieder dubbeltje nodig hebt. Dat gezin wil je wel in schone kleding steken en gelukkig kan dat met een tweedehands A-merken wasmachines, zoals Bosch en Siemens.

Duurzame keuze

Een gereviseerde wasmachine is een duurzame keuze. Je kiest immers voor een al bestaand apparaat en dat scheelt in grondstoffen en energie om een nieuwe wasmachine te maken. Daarnaast worden de tweedehands wasmachines zo gereviseerd dat ze gewoon een groen energielabel hebben en weer zuinig zijn in gebruik. Een A of B-label is heel gewoon, evenals een A+ of A++-label. En dat voor nog geen € 300 euro. Dat scheelt toch enorm in zowel de aanschafkosten als de energiekosten. Een refurbished wasmachine is dus net zo goed zuinig als een nieuwe. Maar dan voor een lagere prijs. Het enige nadeel is dat je soms snel een keuze moet maken, omdat er geen tientallen refurbished exemplaren van een bepaald type wasmachine op voorraad zijn.

Refurbished in huis

Er zijn nog veel meer apparaten die je heel goed tweedehands kan kopen. Stofzuigers bijvoorbeeld en wasdrogers natuurlijk. En wat dacht je van een koelkast die helemaal is opgeknapt en schoongemaakt om je eten en drinken op een aangename koele temperatuur te houden? Als je dan toch nieuwe spulletjes nodig hebt, zoals een fornuis, vaatwasser, kookplaat of afzuigkap en dat duurzaam wil doen, dan is refurbished de beste oplossing. Bovendien scheelt het in de portemonnee. En je hoeft echt geen klein budget te hebben, starter of student te zijn om gebruik te maken van refurbished aangeboden huishoudelijke apparaten, waaronder dus wasmachines, wasdrogers, laptops, televisies en meer, want iedereen die duurzaam wil leven kan hiervoor kiezen. Bovendien hou je dan een beetje geld over om misschien een nieuw dekbedovertrek, dat lekkere wasmiddel of een toffe trui voor jezelf te kopen.

Uitstekende keuze

Refurbished wasmachines zijn een uitstekende keuze. Deze gereviseerde apparaten zijn grondig gecontroleerd, gerepareerd en getest om weer optimaal te functioneren. Ze bieden dezelfde prestaties als nieuwe machines, maar tegen een fractie van de prijs. Bovendien draag je bij aan de vermindering van elektronisch afval en bespaar je op de kosten. Dankzij de garantie ben je verzekerd van betrouwbaarheid en kwaliteit. Zo kun je gerust alle kleine en grote wasjes doen, met een refurbished wasmachine.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)