Thuissporten met Fitchannel - hoe gaat het nu?

Lekker thuis sporten!
Lekker thuis sporten!

De sportscholen dicht, de keukenkast binnen handbereik. dat is geen goeie combi. En dus hebben wij de afgelopen tijd online gesport met Fitchannel. En hoe is het nu?

In september zijn we gestart met sporten via Fitchannel en schreven er een aantal blogs over. Lekker thuis in de slaapkamer yogalessen volgen, zweten bij de workouts van trainers als Radmilo Soda en Carlos Lens, uitputtende danslessen volgen... We probeerden alles uit, vergeleken wekelijks onze scores en wisselden ervaringen uit. Hoe het is gegaan en hoe is het nu? Een eerlijk antwoord: Ik - Natascha - ben terug bij mijn favoriete sport hardlopen (ja, buiten) maar volg af en toe nog wel een fijne yoga-workout, Petra heeft het online sporten helemaal ontdekt en staat drie keer per week voor de laptop te zweten. Dat Fitchannel is zo gek nog niet!

Heel wat uurtjes heb ik de afgelopen periode zwetend voor de camera doorgebracht. Super goed. Fitchannel doet het heel handig: je kunt sporten wanneer je wilt, het is motiverend, afwisselend en super flexibel. Voor mij iets té flexibel, want als ik kan kiezen tussen 's ochtends hup, gelijk aan het werk of eerst sporten, kies ik toch vaak voor het eerste. Dus owww, het viel niet altijd mee. En toch, hè. Als je dan eenmaal je workout hebt gedaan (ze duren bij Fitchannel maar een halfuurtje, dus dat mag niet het probleem zijn) voel je je zó lekker. De yogalessen zijn trouwens ook heel fijn. Het gaat stap-voor-stap, dus prima als je - zoals ik - beginner bent.

Maar wat gebeurde er? Waar Petra helemaal de slag te pakken had en elke keer weer super gemotiveerd haar workouts deed, logde ik toch steeds minder in. Tegenwoordig nog eens per week, en ook al is het minder dan ik zou willen, ik blijf er wel fit bij! Ik ben daarnaast ook weer meer gaan hardlopen. Zeker omdat we nu zoveel binnen zitten, vind ik het toch heel lekker om een paar keer per week echt even lekker buiten te sporten.

Petra gaf me nog haar tips om het online sporten goed vol te houden: probeer een vast tijdstip of dagdeel te vinden om te sporten. Petra: "Voor mij werkt het heel goed om meteen 's ochtends vroeg te sporten. Daarna ga ik fris gedoucht en vol energie aan het werk en heb ik geen last van dat vervelende stemmetje dat steeds zegt dat ik nog moet sporten. Als je dat drie keer per week doet, dan heb je een leuk schema te pakken. Vind je een half uurtje wat kort of heb je nog energie over, dan is het heel leuk om een combinatie te maken van een HIT (high intensity training) en een wat rustigere workout zoals yoga of dansen. Begrijp me niet verkeerd, ook daar moet je voor werken, maar het is minder conditioneel en daardoor een hele prettige workout combinatie."

"Allerbelangrijkste is in ieder geval om iets te doen wat je leuk vindt en wat op dat moment bij je past. Voordat de sportscholen sloten, deed ik fanatiek aan yoga en dat wilde ik bij Fitchannel voortzetten. Maar dat paste minder goed bij me dan ik had verwacht, of gehoopt. Misschien omdat ik de manier van mijn eigen yoga instructeur gewend ben of vanwege het feit dat je geen interactie hebt. Anyway, het was 't net niet helemaal voor mij, dus die yoga lessen heb ik niet meer gedaan. En gelukkig zijn er genoeg andere opties die wel goed bij me passen. Tegelijkertijd heb ik, net als Natascha, gemerkt dat ik het buiten sporten begon te missen. Dus ook ik heb het hardlopen weer opgepakt en dat is heel fijn, zeker nu we heel veel thuis werken. Kortom, een beetje Fitchannel, een beetje hardlopen en straks, als de sportschool weer open is, een beetje yoga. Works like a charm!"

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)