Slapen tussen design

Terrastuin
Terrastuin

Wanneer ik voor Bijzonder Plekje op zoek ben naar nieuwe adressen, dan is er een aantal criteria waaraan een adres moet voldoen. Sfeer, uitstraling, locatie, gastvrijheid en het interieur. Met dat interieur kun je bij mij alle kanten op. Ik houd van brocante, van kleurrijke accommodaties, van alles in het wit, landelijk en design. Mijn selectie van adressen is dan ook een bonte verzameling van alle stijlen, maar wel op zo’n manier dat het klopt. Afgelopen week sliep ik bij een Design Bed&Breakfast waar mijn hart sneller van ging kloppen. Als je regelmatig Flavourites afstruint naar de mooiste woonaccessoires, dan moet je eigenlijk ook eens bij deze B&B gaan slapen. Een walhalla voor woon- & design liefhebbers!

Op een zonnige dag reis ik af naar Kessel. Of all places, Kessel?! Ik heb me stiekem afgevraagd waarom je juist daar een B&B gaat beginnen, maar die gedachte laat ik direct bij aankomst varen (over de aangrenzende Maas). Design B&B Het Raadhuys is alleen al reden om af te reizen naar Kessel.

Een bijzonder en fantastisch verblijf
Een bijzonder en fantastisch verblijf

De B&B van Theo en Marij is gevestigd in het voormalige gemeentehuis. Samen met dochter Kim, architect, zijn de raadszalen en archiefkamers omgetoverd tot een kleinschalige accommodatie waar oud en nieuw elkaar vinden in een perfect evenwicht. Stap de deur door en je mond valt open, gegarandeerd!

Archiefkamer
Archiefkamer


Hoge plafonds, enorme glazen deuren met staal omlijst, wandgrote zwartwit foto’s en mooie accessoires. In de ontvangstkamer een warm welkom aan de lange tafel (die in kleine tafels onder te verdelen is voor het ontbijt), met daarboven lampen in verschillende vormen.

Bodekamer
Bodekamer

Je aandacht wordt getrokken door de grote ramen met zicht op de Maas. Aan de achterzijde ligt een fijn terras voor de gasten, een rustige plek om een dagje naar de boten te staren, een goed boek te lezen of gewoon lekker niets te doen. Bij minder weer trek je jezelf terug in de Loungeruimte.

Slapen doe je in de Burgemeester-, Bode, Archief- of Secretariekamer, allemaal even mooi en stijlvol. Oordeel zelf, hier wil je toch naar toe?! Alleen al voor de inspiratie...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)