Op naar de middelbare school. Plánnen!

We zijn er klaar voor!
We zijn er klaar voor!

Het is weer zover hoor. De scholen beginnen weer. Tenminste, hier in het midden van het land gaat alles weer van start. Nu bij mij ook de jongste naar de middelbare school gaat breken er écht nieuwe tijden aan. En inmiddels weet ik al een beetje uit ervaring: dat nieuwe leven, dat bestaat vooral uit plannen, plannen en nog eens plannen. Zucht. Maar gelukkig is er hulp! Meet SKUR.eu.

Ik weet het nog precies. Twee jaar geleden was ik met zoon (inmiddels 14) schoolspullen aan het shoppen bij de HEMA. Schriften, bijpassende etui, een overzichtelijke agenda, flexibele boekenkaften - alles zorgvuldig bij elkaar gekozen door mams. Hem interesseerde het allemaal niet zo, als hij maar z'n spullen had. Maar ik, met de beroemde Schoolcampus van V&D nog vers in mijn achterhoofd (wat een heerlijke tijden waren dat!) wilde hem heel graag helemaal 'nieuw' laten beginnen. Dan zou alles vast goedkomen, op de middelbare school. Dat kwam het wel hoor, maar niet zonder slag of stoot. Want dat plannen... Wát een drama. Wát een hoop discussies. En toen kwam SKUR.eu op ons pad. Dat was echt een verademing. Wat een goed concept: alles in het kader van plannen voor pubers en hun ouders. Met handige tools als planproducten, maar ook kaarten die zorgen voor een relaxte sfeer - want dat is af en toe hard nodig met pubers in huis, eerlijk is eerlijk.

Echt. Plannen is bést leuk.
Echt. Plannen is bést leuk.

Maar vooral het boek Plannen met pubers vind ik ideaal. Het staat vol tips om redelijk ongeschonden door de middelbare schooltijd te komen. Ik vind het een musthave als je kids hebt die huiswerk moeten combineren met vrienden zien, sporten en relaxen. Nouja, voor elke middelbare scholier dus. Wat overigens niet wil zeggen dat het nu altijd goed gaat hoor, dat plannen. Het blijft een ding. Maar met de nodige schema's en tips van SKUR.eu is het wél een stuk relaxter geworden in huis.

Musthave voor middelbare scholieren!
Musthave voor middelbare scholieren!

Inmiddels staan we aan de vooravond van de middelbare schooltijd van dochter (12). Spannend vind ze het. En dat is het ook. Haar kamertje kreeg een o, zo leuke make-over. We gingen samen in de stad schoolspullen uitzoeken - wat een contrast met haar broer! - en met een tas vol met perfect op elkaar afgestemde schoolspulletjes (zelfs de gum matcht met de schriften en de etiketten) gingen we weer huiswaarts. Waar het Grote Inrichten begon. Sinds we terug zijn van vakantie brengt ze elke dag een paar uur genietend in haar kamer door. Kijkend naar haar spulletjes, alles netjes gesorteerd. En zag ik daar het Plannen met Pubers-boek van haar broer op het bureautje liggen? Ja! Haha!

Zo wiordt huiswerk iets draaglijker
Zo wiordt huiswerk iets draaglijker

Leuke tip trouwens: SKUR.eu - dat trouwens is opgericht door moeders Angelique en Petra - houdt ook een blog bij dat ik vaak lees. Ik kom er zoveel handige tips in tegen. En via hun social media vind ik vooral veel herkenning. Want ja: het is best een pittige tijd, de middelbare schooltijd. Niet alleen voor de kids, maar ook voor de ouders. Wat superleuk dus, dat er dan mensen zijn die van hun frustraties een superslimme business maken, en daar weer heel veel anderen mee helpen! Nou, allemaal Skurren dus. Zou voor volwassenen ook zo gek nog niet zijn geloof ik...

reacties op dit blog (3)

30 augustus 2018
Ella-Marit
ik wil dit heel graag winnen! ik ga naar de 2de van de middelbare school dan krijg je natuurlijk heel veel papieren en losse dingen mee! dus die rek is handig!!!!! en die anzicht kaarten kan ik gebruiken als versiering in mijn NIEUWE KAMER! fingers crosed :)
28 augustus 2018
Flavourites - Natascha
O, wat grappig Annemarie! Tja, meisjes hè... Dat komt vast goed. En de spullen van SKUR zijn echt heel handig, ik tip mijn vriendinnen ook altijd! Veel succes met deze nieuwe periode!
28 augustus 2018
Annemarie
Zo herkenbaar! Hier ook een dochter die alles met minutieuze precisie bij elkaar heeft gezocht en eindeloos bezig is met het inrichten van haar bureau op haar kamer en inpakken van haar tas voor de eerste schooldag! Nu dat boekje nog bestellen, klinkt handig!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)