Je tuin betrekken bij je interieur: 5 tips voor een naadloze overgang

Je tuin betrekken bij je interieur: 5 tips voor een naadloze overgang
Je tuin betrekken bij je interieur: 5 tips voor een naadloze overgang

Je tuin is een verlengstuk van je huis en kan een oase van rust en ontspanning zijn. Maar hoe betrek je je tuin bij je interieur? Hieronder geven we je 5 tips voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Lees snel verder!

1. Gebruik een glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur tussen je huis en tuin creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Het zorgt voor een open gevoel en brengt meer natuurlijk licht in huis. Daarnaast biedt het bescherming tegen weersinvloeden en lawaai van buitenaf.

2. Creëer een overkapping

Met een overkapping kun je het hele jaar door van je tuin genieten, zelfs als het regent. Creëer een gezellige zithoek met een comfortabele bank en een vuurkorf om het knus te maken. Een overkapping is ook ideaal om te gebruiken als eetruimte tijdens de zomermaanden.

3. Kies voor dezelfde materialen binnen en buiten

Door dezelfde materialen binnen en buiten te gebruiken, creëer je een harmonieus geheel. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde vloertegels in de keuken als op het terras buiten. Of gebruik dezelfde kleur kussens voor je buitenmeubels als voor je bank binnen.

4. Maak gebruik van planten

Planten zijn de perfecte manier om je tuin bij je interieur te betrekken. Plaats bijvoorbeeld dezelfde planten binnen en buiten voor eenheid. Of hang planten op in de buurt van je glazen schuifdeur voor een natuurlijke uitstraling.

5. Verlichting

Met verlichting kun je de sfeer in je tuin bepalen en deze verbinden met je interieur. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van raampartijen of glazen deuren kun je de tuin al meer betrekken bij het interieur. Door vervolgens verlichting in de tuin te plaatsen, kun je ook 's avonds genieten van de tuin en wordt deze als het ware een verlengstuk van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van lampen bij een zithoek of een mooie boom, waardoor deze extra opvalt en je ook in de avond een mooi uitzicht hebt. 

Voor meer tips, neem een kijkje naar ons artikel over de musthaves voor in de tuin.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)