Haal organische vormen in huis

Haal organische vormen in huis
Haal organische vormen in huis

Organische vormen, je kunt er tegenwoordig niet omheen. Waar je een aantal jaren terug vooral strakke en rechte lijnen zag zijn op het moment de organische vormen hot! We vertellen je meer over deze trend.

Speelse uitstraling
De ronde eettafel zie je al een aantal jaren weer veel voorbijkomen. Weer eens wat anders en het breekt de ruimte wat minder op. Ook zijn de ovale eettafels in trek. Het voordeel van een ovale en een ronde eettafel is dat je gemakkelijk aan elke hoek van de tafel een stoel plaatst. En je kunt al je tafelgenoten goed aankijken, dit maakt lange avonden tafelen nóg gezelliger. Je kunt sinds kort ook kiezen voor Deens ovaal. Hierbij zijn de hoeken iets minder afgerond dan bij een ovale tafel waardoor je meer tafel overhoudt. Tafelbladen met organische vormen zijn perfect als je iets anders wil, zo heb je geen standaard vorm tafel wat de ruimte een speelse look geeft.

 Zelfs bij bankstellen kun je tegenwoordig kiezen voor een organische vorm
Zelfs bij bankstellen kun je tegenwoordig kiezen voor een organische vorm

Organische vormen in de zithoek
Niet alleen voor de eettafel kun je kiezen voor een organische vorm, dit is ook mogelijk voor de salontafel. Mix het met een rond of ovaal kleed voor een natuurlijk ogend en rustig geheel. Zelfs bij bankstellen kun je tegenwoordig kiezen voor een organische vorm. Versterk het geheel met ronde kussens.
.
It's all in the details
De inrichting valt en staat vaak met accessoires. Hierbij is het belangrijk om niet voor de eerste en de beste accessoires te kiezen, het moet wel binnen het plaatje passen. Zo heb je ook veel accessoires die bij een organische inrichting passen. Het merk Richmond Interiors heeft bijvoorbeeld mooie kandelaren die in een organische vorm zijn gemaakt. Deze kandelaren hebben een soort 'ei'-vorm waarbij de voorkant een opening heeft waar je een kaars kunt plaatsen. Ook in wanddecoratie kun je organische vormen terug laten komen. Het kan best een rechthoekig wandpaneel zijn, maar met een design van bogen matchen de vormen met de rest van de organische elementen in huis.
.
Door te kiezen voor organische vormen doorbreek je alle strakke lijnen in je woonkamer. Dit geeft de ruimte en speelse en trendy look. Ben jij al fan van organische vormen in huis?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)