De grootste fouten die je kunt maken bij het föhnen van je haar

De grootste fouten die je kunt maken bij het föhnen van je haar
De grootste fouten die je kunt maken bij het föhnen van je haar

De meeste vrouwen hebben wel een föhn in huis. Je kunt dit apparaat niet alleen gebruiken om je haar te drogen, maar ook om je haar te stylen. Vandaar dat er vaak gretig gebruik van wordt gemaakt. Wat veel vrouwen alleen niet weten, is dat een föhn gebruiken ook nadelige gevolgen kan hebben voor je haar. Om je hier bewust van te maken, zetten wij hier de grootste fouten die je kunt maken bij het föhnen van je haar op een rijtje.

Je haar nat föhnen

Gebruik je een föhn op nat haar? Dan is dit binnen de kortste keren droog. Handig, maar je kunt het beter niet doen. Als jij je haar föhnt terwijl het nog nat is, is de kans op schade namelijk een stuk groter. Droog je haar daarom altijd eerst met een handdoek voordat je de föhn gebruikt. Wrijf hier niet mee door je haar, maar dep het droog. Zodra je haar redelijk droog is, kun je het prima föhnen. Al met al is je haar hierdoor ongeveer net zo snel droog als wanneer je direct de föhn grijpt als je onder de douche vandaan komt.

Föhnen zonder opzetstuk

Bij een föhn zit tegenwoordig vrijwel altijd minimaal één opzetstuk. Toch zijn er genoeg vrouwen die hier geen gebruik van maken. Zonde, want zonder dit onderdeel kost het je een stuk meer tijd om je haar te stylen. Met behulp van een opzetstuk kun je de luchtstroom beter richten en gaat je haar minder pluizen. Bovendien verklein je de kans dat je haar te heet wordt en schade oploopt.

Verkeerde borstel gebruiken

Het zit er dik in dat je een borstel gebruikt om je haar te stylen terwijl je het föhnt. Hier is op zich niets mis mee, zolang je maar een goede borstel gebruikt. Een borstel van metaal raden wij ten zeerste af. Doordat deze warm wordt door de luchtstroom van de föhn, kan hij je haar beschadigen. Met een borstel van hout hoef je hier niet bang voor te zijn. In plaats van een losse föhn en borstel kun je ook een föhnborstel gebruiken. Dit is in feite een föhn en borstel in één. Jij kunt je haar er niet alleen mee drogen, maar ook mee krullen.

Koude stand van de föhn negeren

Iedere moderne föhn beschikt over een koude stand. Helaas zijn er veel vrouwen die deze stand negeren. Dit is niet verstandig, want je hebt er baat bij om iedere föhnbeurt hiermee te eindigen. De koude lucht die de föhn dan blaast, zorgt er namelijk voor dat je haarschubben sluiten. Je haar krijgt hierdoor een mooie glans en blijft langer in model.

Föhn te veel op één plek houden

Of je nu een normale of föhn gebruikt, je moet hem nooit te veel op één plek houden. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat het haar op de betreffende plek te warm wordt. Hierdoor kan het uiteindelijk uitdrogen en afbreken en dat komt de uitstraling uiteraard niet ten goede.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)