Een tas voor elke reis

Een tas voor elke reis
Een tas voor elke reis

In het voorjaar lijkt iedereen wel bezig te zijn met reizen. Of het nou wintersport, een citytrip, of alvast de volgende zomervakantie is. Iedereen kijkt uit naar de eerstvolgende vakantie. Terwijl je misschien aan het genieten bent van de voorpret van je volgende reis, moet je niet vergeten jezelf een belangrijke vraag te stellen. Hoeveel bagage neem je mee en hoe ga je die vervoeren?  

Het komt vaak voor dat men dit pas op het laatste moment beslist en er dan achter komt dat er een nieuwe tas of koffer moet worden aangeschaft. Als je pech hebt, besef je je dat te laat en moet je last minute nog één lenen van iemand anders. Of je kiest ervoor je bagage in te pakken in een koffer die eigenlijk helemaal niet praktisch is. Je ski kleren probeer je in een canvas tote bag te stoppen of je neemt voor een lang weekend een veel te grote sporttas mee die amper in de kofferbak past. Om stress en ongemak te voorkomen delen we graag wat handige tips om goed voorbereid op reis te gaan.


Hoelang ga je op reis?


Er zijn online veel verschillende reistassen te vinden. Deze verschillen niet alleen in uiterlijk en in prijs, maar ook in gewicht, inhoud en hoe je de tas kan meenemen. De belangrijkste factor voor een keuze voor een goede tas is hoelang je op reis gaat. Dit heeft namelijk grote invloed op wat je allemaal wil meenemen en hoelang je met je tas moet rondlopen. 


Heb je op je bestemming ook een tas nodig?


Nog een belangrijke tip voor je bagage checklist: een extra tas. Soms is het namelijk handig om op je bestemming iets bij je te hebben waar je je spullen in kwijt kan, terwijl je andere eigendommen in de hotelkamer laat bijvoorbeeld. Zo neem je bijvoorbeeld gemakkelijk je portemonnee, paspoort of telefoon mee, zonder dat je een hele hutkoffer bij je hoeft te dragen. Zo zou een canvas tote bag een ideale oplossing zijn. Deze tas past heel makkelijk in een grotere reistas samen met de rest van je bagage. Ideaal voor citytrips bijvoorbeeld. 


Wat ga je allemaal doen?


Ga je 10 dagen lang aan een zwemband liggen? Of ga je avontuurlijk kamperen in de Ardennen? De activiteiten die je gaat ondernemen op je bestemming bepalen welke spullen je nodig zult hebben. Zomerse kleren om in te relaxen wegen namelijk een stuk minder en nemen veel minder ruimte in beslag in vergelijking met een winterjas. Maak van tevoren een lijst met alles wat je gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Als je dit inzichtelijk hebt kan je ook makkelijker een keuze maken welke tas je voor deze reis uitkiest. Probeer dit een beetje ruim in te schatten. Zo is er last minute misschien toch nog ruimte om die extra paar schoenen in te pakken die je anders had thuisgelaten.  

Krijg je van al dat gepraat over reistassen zin om er op uit te gaan? Lees dan onze tips voor een ideale rondreis door Europa.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)