Zo kies je de perfecte föhn voor jouw haartype

Zo kies je de perfecte föhn voor jouw haartype
Zo kies je de perfecte föhn voor jouw haartype

Het kiezen van de juiste föhn is cruciaal voor het behouden van gezond en glanzend haar. Verschillende haartypes vereisen verschillende eigenschappen in een föhn om het beste resultaat te bereiken, of je nu fijn, krullend of dik haar hebt. De juiste föhn kan het droogproces versnellen en helpen om je haar te stylen zonder het te beschadigen. Hier zijn een paar belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte föhn voor jouw haartype.

Een föhn met diffuser: perfect voor krullend haar

Een föhn met diffuser is een onmisbare tool voor mensen met krullend of golvend haar. Een diffuser helpt de lucht gelijkmatig door het haar te verspreiden, waardoor krullen beter behouden blijven en pluis wordt verminderd. Dit opzetstuk voorkomt dat de krullen hun natuurlijke vorm verliezen door te veel directe warmte of luchtstroom. Door de diffuser op een lage temperatuur te gebruiken, blijft het vocht in het haar behouden, wat zorgt voor glanzende, veerkrachtige krullen. Voor het beste resultaat gebruik je een krulversterkende mousse of crème voordat je begint met föhnen. Dit geeft extra definitie en zorgt ervoor dat je krullen langer in model blijven.

En ionische föhn voor fijn haar

Fijn haar heeft vaak de neiging om snel statisch te worden of futloos te ogen na het föhnen. Een ionische föhn is de perfecte oplossing voor dit haartype, omdat het negatieve ionen produceert die vocht in het haar helpen behouden en pluis tegengaan. Dit zorgt ervoor dat het haar glad en glanzend blijft, zelfs na langdurig föhnen. Bovendien versnelt een ionische föhn het droogproces, wat betekent dat je haar minder lang wordt blootgesteld aan hitte, wat goed is voor de algehele gezondheid van fijn haar. Kies een model met instelbare temperatuurstanden, zodat je de hitte kunt aanpassen aan de gevoeligheid van je haar.

Een keramische föhn voor dik of kroezend haar

Dik of kroezend haar droogt vaak langzamer en heeft meer hitte nodig om volledig droog te worden. Een keramische föhn verspreidt de warmte gelijkmatig, waardoor je haar sneller droogt zonder dat het uitdroogt of beschadigd raakt. Deze föhnsoort helpt ook om het haar te ontkrullen en glad te maken, wat ideaal is voor mensen met kroezend of pluizig haar. Veel keramische föhns hebben ook ionische technologie, wat zorgt voor een gladder resultaat en minder kans op pluis. Voor dik haar is het belangrijk om te kiezen voor een krachtige föhn met verschillende snelheidsstanden.

Koude lucht voor gezond haar

Ongeacht je haartype is het belangrijk om een föhn te kiezen met een koude-luchtfunctie van MAE Official. Deze functie helpt om je haar te fixeren na het stylen en sluit de haarschubben, waardoor je haar minder snel beschadigd raakt en meer glanst.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)