Een mooie reis gemaakt? Zo bundel je je herinneringen!

Een mooie reis gemaakt? Zo bundel je je herinneringen!
Een mooie reis gemaakt? Zo bundel je je herinneringen!

Zeg ja tegen nieuwe avonturen! Reizen is één van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Het verbreedt niet alleen je horizon, maar je leert ook nieuwe dingen en helpt je herinneren wat belangrijk is in het leven. En hoewel de ervaring natuurlijk het meest waard is, is het ook leuk om wat fysieke aandenkens te hebben om je herinneringen levend te houden. Maar hoe ga je te werk om die herinneringen te bundelen, zodat je al deze prachtige herinneringen voor altijd zult blijven koesteren? Blijf lezen om dat uit te vinden!

Formaat bundel
De eerste stap is te kiezen wat voor formaat je je reis herinneringsbundel wilt geven. Wil je een traditioneel fotoalbum maken? Een plakboek? Een digitale diavoorstelling? Alles van het bovenstaande? Als je eenmaal een formaat hebt gekozen, is het tijd om je materiaal te gaan verzamelen. Als je een fysiek fotoalbum of plakboek maakt, betekent dat dat je alle foto's, ansichtkaarten, concertkaartjes en andere mooie herinneringen van je reis moet verzamelen. Ga je voor de digitale route, dan betekent dat alle foto's en video's die je nam sorteren en kiezen welke je er in wilt hebben.

Het samenvoegen van herinneringen
Als je alles verzameld hebt, is het tijd om het allemaal samen te gaan voegen. Als je een fysiek album of plakboek maakt, zul je hier creatief moeten worden met hoe je alles ordent. Misschien wil je alles chronologisch ordenen, per thema of per plaats. Niks te gek! Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat het voor jou zinvol is en dat het voor jou (of iemand anders) in de toekomst gemakkelijk te volgen is. Laat één van je mooiste reisherinneringen op een tuinposter afdrukken, zo kun je ook in de Nederlandse zomers genieten van jouw favoriete vakantieherinnering!

Creatief ontwerpen
Als je een digitaal album of diavoorstelling samenstelt, kun je hier je creativiteit echt de vrije loop laten. Er zijn allerlei programma's en websites waarmee je binnen no-time een professioneel ogende presentatie kunt samenstellen. En als het klaar is, hoef je alleen maar op "play" te drukken en achterover te leunen en van de herinneringen te genieten! Ook zijn er diverse online websites, waarbij je heel gemakkelijk prachtige fotoboeken kunt maken. En nee, je reisherinneringen bundelen hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Verzamel gewoon al je materiaal en ga creatief aan de slag! Voor je het weet heb je een mooie herinnering aan alle fantastische plaatsen waar je geweest bent en dingen die je gezien hebt. En is dat niet waar het bij reizen om gaat?
 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)