Last minute op vakantie? Vergeet dit niet!

Last minute op vakantie? Vergeet dit niet!
Last minute op vakantie? Vergeet dit niet!

Had je geen vakantie gepland, maar kon je het toch niet laten? Een last minute reis boeken is natuurlijk heerlijk. Het is een soort verrassing voor jezelf. Maar je moet natuurlijk wel een heleboel dingen regelen in heel weinig tijd. Daarom is het belangrijk om even een checklist te maken met alle dingen die je nog moet doen voor vertrek. Iets wat je absoluut niet mag vergeten is het checken van een reisverzekering.

Waarom een reisverzekering afsluiten? 


Iedereen hoopt natuurlijk dat de vakantie soepel verloopt zonder slag of stoot. Dat is je ook van harte gegund, maar helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt helaas ook op vakantie. Maar met een goede reisverzekering kun je jezelf al heel goed beschermen. 

Je kunt zelf kiezen wat voor reisverzekering je afsluit. Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dit is slim als je een reis per jaar maakt. Je sluit dan een reisverzekering af voor die specifieke reis en je betaalt eenmalig een premie daarvoor. Als je vaker dan eens per jaar op reis gaat, dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk beter voor jou. Je betaalt dan elke maand een premie en je reisverzekering loopt het hele jaar door. 

Niet genoeg dekking? Breid uit met aanvullende verzekeringen


Met een reisverzekering ben je al best goed beschermd. Je bent met een standaard reisverzekering verzekerd voor: 

  • hulp in noodsituaties
  • vervoer naar het ziekenhuis 
  • terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig 
  • vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden
  • extra reis- en verblijfskosten bij vertraging 
  • vervangende chauffeur voor de terugreis
  • vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je spullen

Als je hier niet genoeg aan hebt kun je nog uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld een aanvullende verzekering afsluiten voor annuleringen. Dan kun je de ongebruikte reis- en verblijfskosten terugkrijgen van je verzekeraar als je vakantie geannuleerd is. Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten voor pechhulp. Als je dan onverhoopt stil komt te staan met de auto, kun je altijd terugvallen op je verzekering. Heb je dure spullen mee op reis? Dan wil je je bagage natuurlijk goed beschermen. In dat geval kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor bagage en geld. Als je bagage of geld dan gestolen wordt, kwijtraakt of schade oploopt, wordt dat vergoed door je verzekering. Ideaal, toch? 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)