Flavourites gaat offline in... Rotterdam!

Creatoviteit bij Maak-Rotterdam
Creatoviteit bij Maak-Rotterdam

Hello, Iza hier. Ik loop stage bij Flavourites en ga om de week het land in voor een toffe stedentrip. Hoe leuk is dat?! Het maken van zo'n reportage begint achter mijn laptop. Speuren naar leuke tips, contact leggen met Flavourites-shops in de desbetreffende stad, checken wat er gebeurt op het gebied van kunst en cultuur, de hipste eettentjes en instagrammable adressen uitzoeken...  Deze eerste editie start ik in mijn favoriete stad, waar ik zelf ook vandaan kom. Rotterdam, here we go!

10:00 - Coffeetime @Maak-Rotterdam!
Zo, eerst even starten met een koffietje. Ik doe dat bij Maak-Rotterdam, een hippe koffiebar annex creatieve shop. Na mijn romige cappuccino vergaap ik me aan alle leuke creatieve spullen (planten, stationery en ander DIY-spul) die hier staan uitestald. Tip: hier worden heel vaak workshops georganiseerd. Zo kun je er vaak op de vrijdagmiddag tekensessies volgen. Check de site voor meer leuks!
Matthenesserweg 81A

Viktor&Rolf in De Kunsthal
Viktor&Rolf in De Kunsthal

11:00 – Viktor & Rolf, De Kunsthal
Ik begon mijn dag in de Kunsthal voor de tentoonstelling van het 25-jarig jubileum van modeketen Viktor & Rolf, gevuld met de 25 meest iconische ontwerpen. Omringd door prachtige jurken gemaakt van de meest interessante materialen kreeg ik meteen zin om zelf lekker achter de naaimachine te zitten. Ook leuk is dat Ixxi een samenwerking heeft met deze tentoonstelling! Deze mooie tentoonstelling is nog te zien tot 30 september, dus wees snel en laat je overweldigen door Viktor & Rolf!
Westzeedijk 341

Zoet zonder suiker bij SUE
Zoet zonder suiker bij SUE

12:30 – SUE
Na de prachtige jurken ben ik even wat gaan lunchen bij SUE. Een lief tentje met een rustgevende uitstraling en vriendelijk personeel. Zoet zonder suiker en voorzien van glutenvrije, vegan gerechten. Ik nam een ijskoffie en een toast met avocado spread. Het was super lekker en betaalbaar! Bij de kassa verkopen ze heel veel verschillende kleine gebakjes en lekkernijen (zonder suiker!).
Karel Doormanstraat 372

Niet te missen: Hutspot
Niet te missen: Hutspot

13:00 – Hutspot
Hutspot is een winkel waar ik vaker kom en altijd weer blij van word. Het is een grote conceptstore met eigen merk en verzamelmerken. Veel mode, maar ook home accessoires, sieraden en hebbedingetjes. Een winkel waar je lekker in weg kan dromen dus.
Karel Doormanstraat 317

Stylish: HAY. Zó mooi!
Stylish: HAY. Zó mooi!

13:30 – HAY
HAY is ook een conceptstore, maar meer gericht op stationary spullen en meubels. Midden op de Meent gevestigd in een heel mooi gebouw. De stationery producten zijn van goede kwaliteit en in een eigen stijl. Alles in de winkel is heel herkenbaar door hetzelfde kleurenpalet, super satisfying!
Haagseveer 99

Hier maak je toffe Instagram foto's
Hier maak je toffe Instagram foto's

14:00 – Insta-walls
In Rotterdam is oneindig veel street-art te vinden, wat heel tof is. Een paar muren in Rotterdam zijn zo mooi en opmerkelijk geschilderd dat ze een grote hit op Instagram zijn geworden. Groot en heel kleurrijk. Perfect als achtergrond voor een leuke foto! Laatst maakte ik er al een paar leuke foto's, maar ik ging nu wéér los. Hier kan ik niet langslopen zonder een foto te maken!
Delftsestraat 21 – Raampoortstraat 38

Groots shoppen bij Groos
Groots shoppen bij Groos

14:30 – Groos
Groos is een conceptstore met designproducten van designers uit Rottedam. Alles in de winkel heeft veel te maken met Rotterdam. Ook is er een aparte ruimte boven om te zitten en te werken of vergaderen.
Achterklooster 13

Zó mooi... sieraden van Charlotte Wooning
Zó mooi... sieraden van Charlotte Wooning

15:00 – Charlotte Wooning
Toen in dit winkeltje van Charlotte Wooning inliep voelde ik me net een kind in en snoepwinkel. Niet alleen de winkel zag er supermooi uit, maar de sieraden waren werkelijk waar prachtig! Alles is handgemaakt, met heel veel aandacht en liefde, wat echt terug te zien is. Ben er zeker een half uur binnen geweest, omdat er zo veel was om te zien. Je mag alles passen en goed bekijken. Ik weet wel wat ik ga vragen voor mijn verjaardag! :)
Hoogstraat 8

Ooit geslapen op een kartonnen boot? Hier kan het!
Ooit geslapen op een kartonnen boot? Hier kan het!

16:00 – Wikkelboat
Een klein romantisch huisje gemaakt van karton (ja, echt!) op het water in Rotterdam. De Wikkelboat. Je kunt het huren voor een paar dagen en het is helemaal voor jou alleen. Voorzien van keukentje, terras en zelfs een jacuzzi. En hoe heerlijk is het nou om op het water te kijken als je wakker wordt?
Wijnhaven 2

Smikkelen van plantjes :-)
Smikkelen van plantjes :-)

16:30 – Jack Bean
Een restaurant waar alles op de menukaart plantaardig is. De koks zorgen ervoor dat je absoluut niet het gevoel hebt dat je vlees of vis mist, wat superfijn is voor de mensen die er toch wel van houden. Jack Bean heeft een rustige en gezellige uitstraling en is te vinden tegenover het Centraal Station. Perfect als je je trein moet halen, maar nog snel even een goed gerecht wilt meenemen!
Weena 702

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)