Dit zijn de behangtrends van 2022 (wat zijn ze mooi!)

Graham & Brown
Graham & Brown

Meer dan ooit hebben we het afgelopen jaar ervaren hoe belangrijk het is om van ons home ons castle te maken. Ons interieur is belangrijker dan ooit geworden! Maar wat worden dé interieurtrends in 2022? We blikken de komende weken alvast vooruit. Heerlijk tijdens woonmaand oktober! Vandaag starten we alvast met een van de grote trends anno nu: behang. Een trend die al een aantal jaren geleden is ingezet, en in 2022 nóg groter wordt. Wat voor soort prints gaan we terugzien op behang? We vertellen het in dit blog!

Tientallen jaren geleden, ja in de vorige eeuw, is er een lange periode geweest dat behang helemaal hét was. Behangen ging vaak net even anders dan nu. Een behangtafel, grote emmers lijm, en insmeren maar. Troep all-over. En dan het afhalen ervan. Had je een nieuw huis, kpon je eerst vijf lagen behang wegkrabben. Wat een crime! Tegenwoordig gebruiken we vaak vliesbehang. Dat is veel gemakkelijker te verwerken dan papierbehang. Je smeert de muur in met lijm en plakken maar. En wil je weer eens iets anders? Dan is het behang zó verwijderd. Tijden veranderen! Maar het principe van behang is blijven staan. Een snelle make-over, hoe fijn! In een tijd waarin we graag veranderen en niets meer voor altijd is, is behang natuurlijk een onmisbaar interieuritem. Deze drie trends gaan we sowieso veel terugzien het komend seizoen!
.
TREND 1: Botanische prints
We zijn de natuur gaan herwaarderen en zijn nu op zoek naar herstel. Hierin zoeken we de verbinding met de natuur. Niet zo gek dus dat het vermaarde behanglabel Graham & Brown hun behangcollectie van het jaar 'Restore' heeft genoemd en hierin botanische prints de hoofdrol laten spelen. De collectie staat voor herstel, verjonging en verbinding met de natuur. De blauwe variant, Restore Midnight, is bij Graham & Brown het behang van het jaar.  Prachtig, met botanische prints en in een rustige blauwtint. Er zijn ook twee andere kleurvarianten (Lees verder onder de foto):

- Restore Sky, in ijswit met lichtblauw. 
- Restore Emerald, in diepgroene tinten. 

Graham & Brown
Graham & Brown

TREND 2: Kleurexplosie
Helemaal prima natuurlijk als je een minimalistische inslag heb, maar maximalisme gaat het hélemaal worden. We zagen het al op showUP (kleur, kleur!), we lezen het in de persberichten van nieuwe collecties en we zien het bij de ontwerpers. Knallen met kleuren, het mag in 2022! En hoe doe je dat nou beter dan met een muur waar je niet omheen kunt? Ga lekker experimenteren, mix en match en durf kleur te bekennen.

Loggere Wilpower
Loggere Wilpower

TREND 3: Bloemetjesbehang
Huh? Bloemenbehang was jaren geleden toch al helemaal hot? Klopt. Maar het wordt hotter than ever. We zien bij de nieuwe collecties zóveel prachtige floral prints, het kán niet anders dan dat we dit straks heel veel gaan terugzien in onze interieurs. Kleine en bescheiden bloemetjes, maar ook XXL bloempatronen. wat we ook veel gaan zien is cottagecore. Je weet wel: die Britse bloemenprints. Een trend die het vooral goed zal doen bij mensen die houden van een bewuste lifestyle: zelf brood bakken, kringloopwinkels afstruinen naar mooie vondsten, genieten met familie en vrienden. Tip: trek de bloementrend door in je accessoires (behang, kussens) en je hebt een geheel.

Eijffinger
Eijffinger

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)