Deze 5 yoga-items vinden wij onmisbaar voor je work-out

Deze 5 yoga-items vinden wij onmisbaar voor je work-out
Deze 5 yoga-items vinden wij onmisbaar voor je work-out

Yoga. Ja ja, ik weet het. Goed tegen de stress en voor de souplesse. En toch zette ik nooit echt door, tot recent. Collega Petra gaf de nodige tips & tricks over de voor mij meest geschikte soort yoga en vooral welke items echt superhandig zijn voor de workouts. Ik deel ze met je!

Mijn yoga experience bleef een beetje hangen bij af en toe een try-out bij een yogaschool in de stad. ik ging mee met een vriendin en probeerde bikram yoga, verzandde tussen de yogi's op een die-hard yogaschool en volgde af en toe een yogales in de sportschool en op vakantie. Yoga op het strand van Ibiza, op het dakterras van een hip vegan hotel in een Marokkaans surfparadijs en met uitzicht op zee in Thailand. Niets van gelogen. En had ik al verteld over het Australische Byron Bay, waar ik in de yogacultuur stapte? Echt waar. Yoga en ik: een perfecte combi! Zou je denken.
.
Maar ik zette nooit door, dus bleef ik het lastig vinden om de juiste poses aan te nemen en toen ik ook nog veel meer rugpijn ontwikkelde ging ik yoga uit de weg - terwijl ik me er juist toe moest zetten. Iets met eerst door de zure appel heen bijten. Totdat ik me realiseerde dat ik nu gewoon eens consequent aan de slag moest. Oefening baart kunst, toch? Ik zocht een yogaschool annex pilatesstudio bij mij in de buurt (lage drempel it is), kocht een vier rittenkaart en vroeg Petra welke basics niet mochten ontbreken in mijn nieuwe yoga lifestyle. Dit zijn ze, in willekeurige volgorde.

1. Een fijne top
1. Een fijne top

1. Een fijne top

Must: hij moet een band om de heupen hebben zodat hij niet afzakt als je in de downward facing dog staat. Bij yogakledingonline.nl vond ik de ultieme yogatop die zo fijn is, dat ik 'm ook bij mijn gewone outfits aan heb. Het is dus meer een lifestyle top dan een yogatop. Deze duurzame dry-fit yogatop heeft een fijne band, is een beetje ruimvallend en geeft weinig inkijk. Hij is er in vijf verschillende kleuren. Een aanrader!

2. Een comfortabele yogalegging
2. Een comfortabele yogalegging

2. Een comfortabele yogalegging

Leggings van bamboe of biologisch katoen zijn heel zacht. Zo fijn! Het is ook een aanrader om te kiezen voor een wat hoger model. Deze high waist yogalegging is gemaakt van recycled polyester met elastaan. Dat maakt 'm lekker stretchy en super zacht. Nog niet geprobeerd, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

3. Zachte yogablokken
3. Zachte yogablokken

3. Zachte yogablokken

Voor extra ondersteuning en stabiliteit in je yogaposes zijn yogablokken een fantastische aanvulling op je uitrusting. Kies voor zachte, duurzame blokken die je helpen je balans te vinden en die gemakkelijk te integreren zijn in verschillende oefeningen. Een blok helpt je bijvoorbeeld om steeds iets verder in een yogapose te komen. 

4. Antislip yogamat
4. Antislip yogamat

4. Antislip yogamat

De ene mat is de andere niet. Een goede yogamat is essentieel voor stabiliteit en comfort tijdens je oefeningen. Yogakledingonline.nl heeft nu deze prachtige antislip yogamat in het assortiment die je helpt om stevig op je plek te blijven, zelfs tijdens de meest veeleisende houdingen. En dat is super belangrijk, want niets is zo irritant als wanneer je langzaam wegglijdt terwijl je in een ingewikkelde pose staat. Leuk weetje: deze yogamat is gemaakt van 15 gereyclede flessen.

5. Relax pants
5. Relax pants

5. Relax pants

Als je nou slim bent - en dat ben je - zorg je er ook voor dat je zo'n relaxte yoga pants hebt. Zo'n broek die je aantrekt naar je yogasessies op de zondag en die je vervolgens de hele dag niet meer uit doet. Die heerlijk zit tijdens de sessie, ademend is en je lijf koel houdt, en die hartstikke leuk staat met je sneakers, slippertjes of lekker met je Uggs, als je dan toch in de comfy mood bent. Deze pants van Urban Goddess voldoen aan alle vereisten. Die mag dus op de wishlist.
.
Calm
Fijne tip: de app Calm. Voor meditaties, yogamuziek en ademhalingsoefeningen. Ik word er erg blij en vooral relaxed van.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)