Dag Sinterklaasje!

Een foto uit de oude doos...
Een foto uit de oude doos...

Zo, het zit er weer op voor dit jaar. Sinterklaas-stress, surprises, gedichten, gestresste kinderen en verlanglijstjes. Wat was het weer leuk. We hebben weer gelachen, genoten en lol gehad. Maar mán, wat ben ik blij dat het er weer op zit.

Sinterklaas: ik blijf het een top-feest vinden. Zwarte Pieten discussie of niet. Mijn kinderen zijn nu zo groot dat ze al een paar jaar niet meer geloven. Zoon (destijds 4) betrapte opa ooit al als Sinterklaas (maar vertelde het pas later omdat hij wist dat het een 'geheimpje' was. Briljant). Dochter sprak haar twijfels ooit wandelend in de stad uit, waarop ik haar zei dat als ze niet zeker wist of Sint wel of niet bestond, het ze maar gewoon voorbijgangers op straat moest vragen. Wat een geweldig onderzoekje was dat. De paniek in de ogen bij de mensen die ze vroeg: wat moesten ze nou antwoorden? En dan bovenstaande foto, een aantal jaren geleden geschoten op onze boot. Dochter had haar twijfels bij deze Sint. Houdt braaf de staf vast, maar je zíet haar denken. Trompetterpiet trompetterde er vals op los. Andere Pietje had er niet veel zin in, net als de schipper. En de Sint? Ach, die mocht gelukkig spoedig weer naar Spanje. Wat een hilarische foto blijft dit. Inmiddels heeft de stress voor Sinterklaas en Piet plaatsgemaakt voor surprise- en gedichtenstress. Maar dat ligt nu weer voor een jaar achter ons. Ik eindig deze (koude!) 5 december met drie leuke cadeautips voor de kids. Misschien een ideetje voor onder de kerstboom?

1. Knikkerbaan. Gezien bij de Knikkerprins: wáánzinnige knikkerbanen, zoals deze. Ook leuk voor volwassenen hoor! Ahum. 

Te gekke knikkerbanen
Te gekke knikkerbanen

2. Gezien op Flavourites Live: deze cijferspeelmat (er is ook een variant met letters). Spelen en leren tegelijk, altijd slim!

Bouwen met een beetje van Brikkon en een beetje van jezelf
Bouwen met een beetje van Brikkon en een beetje van jezelf

3. En tot slot, een nieuwe shop deze maand is Brikkon. Hier shop je bouwwerken waarmee je samen met je Lego of andere stenen het betreffende bouwwerk helemaal af maakt. Wat een leuk product! Zet deze tips maar alvast op de verlanglijstjes, voor later. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!

Cijferspeelmat. Handig en leuk!
Cijferspeelmat. Handig en leuk!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)