Shoppen in Gent: dit zijn de leukste winkels, koffiebars en lunchtentjes

Shoppen in Gent: dit zijn de leukste winkels, koffiebars en lunchtentjes.
Shoppen in Gent: dit zijn de leukste winkels, koffiebars en lunchtentjes.

Fan van Antwerpen, maar toe aan iets nieuws? Wij brachten een volle dag door in Gent en waren blij verrast door de prachtige winkels, leuke koffie- en lunchtentjes en mooie panden. We hebben de leukste adressen voor je in kaart gebracht - doe copy-paste en ga mee op inspiratietour!

Heel ver is 't niet, maar als je boven de rivieren woont is Gent ook niet bepaald dichtbij. Vanuit Utrecht deden we er tweëenhalf uur over om er te komen. Wil je dus tijd genoeg hebben om de stad op je gemak te ontdekken, dan raden we het aan om een overnachting erbij te boeken. Wij maakten er een dag van en dat paste nét. Hoewel - spoiler alert - aan het einde van de dag hadden we het gevoel dat we nog láng niet alle hotspots gezien hadden. Goed om te weten: we parkeerden de auto lekker centraal in parking Kouter op de Kouter. Vanaf daar konden we alles perfect lopen. Na een toch best lange autorit hadden we zin in een koffietje, dus op naar een leuk tentje!

Stek in Gent

Stek
Nederkouter 129
Die leuke koffieplek vonden we bij Stek. Een heerlijk koffietentje met een barretje voor het raam, tafels en een charmante binnentuin. Heerlijke koffies, taartjes en ontbijt. Volle bak ook, met veel jonge, hippe mensen en een internationaal publiek. Bij Stek vind je veel planten, een sfeervol interieur en een fijne kaart. Een lekkere start van de dag!

Geweldig adres: Piet home

Piet Moodshop
Check even het mooie pandje op de Sint-Pietersnieuwstraat 94. Hier zal altijd Piet Home: zo'n winkel waar je ogen tekort komt. Inmiddels is deze hebbedingenwinkel alleen nog te vinden in de vorm van Piet Hippoliet op het Hippoliet Lippensplein 22 en er is nog een vestiging in Antwerpen. Maar in de kern is Piet hetzelfde gebleven: geweldige merken, spullen waar je instant hebberig van wordt, te gekke eye-catchers en unieke cadeaus. Smaakvol, verrassend, uniek. Dit adres mag je niet missen!

Naast de voormalige winkel van Piet zit zo'n authentieke bakkerij: 

Bakkerijtjes zoals Bloch zijn toch echt geweldig!


Bloch
Sint-Pietersnieuwstraat 84
Sinds 1899 is Bloch er al. Wow. En da's ook niet zo gek, want de broodjes, koeken, taartjes en ander lekkers vliegen hier echt de toonbank over. Echt zo'n heerlijke, ouderwetsche bakkerij met Franse uitstraling. Met 'kaffee' #veurmeetepakke. 't Is dat we net bij Stek vandaan kwamen, anders hadden we zo'n kaffee meegepakt. Dit is op en top Gent!

Ida Store
Sint-Pieternieuwstraat 44
Even verderop zit een heel leuke kledingwinkel: Ida Store. Een fijne boetiek met Scandinavische en Franse merken als Comme Des Garçons en Mads Nørgaard. Heel goed geselecteerd, we werden er hebberig van. Leuk: Ida heeft ook een eigen capsule collection, in diezelfde tijdloze stijl van de andere merken.

Hoewel we bij het samenstellen van zo'n shoproute al uitgebreid onderzoek doen voordat we naar de stad in kwestie gaan, laten we ons onderweg graag verrassen door parels die we spontaan tegenkomen. Zo stuitten we op een prachtige etalage aan de overkant van het straat. Ons oog werd direct getrokken door mooie kleuren, te gekke jurkjes en chique schoenen. Over welke winkel we het hebben? Lees snel verder!

Karma Koma
Koningin Elisabethlaan 24
Deze fantastische boutique blinkt uit in prachtige jurken (vaak met een mooie, laag uitgesneden rug), zachte truien en opvallende tops en broeken. Kleurrijk, met een flinke vleug Franse allure. En dat is niet heel gek, want Karma Koma is afkomstig uit Corsica. Heb je een bruiloft of zomerfeest? Zoek je een mooie outfit voor de feestdagen of durf je te experimenteren met kleur? Dit is absoluut jouw adres. We hebben gesmeekt of er niet een winkel geopend kan worden in Nederland (Den Bosch lijkt ons een perfecte plek hiervoor) en gaan tot die tijd gewoon naar Gent of shoppen online. Tip: de sale is nog in volle gang, dus sla juist nu je slag!

Petra was goed geslaagd bij Sienna

Sienna Goodies
Brabantdam 10-12
Nog helemaal blij van al dat moois vervolgden we onze route. Hé, daar zagen we Sienna, de winkel die we kennen uit Antwerpen - en die trouwens ook in Breda zit. Superleuke fashion hebben ze hier. Petra zag een broek, Petra vond een trui. Dook ermee het pashok in en kwam stralend weer naar buiten. Als gegóten. En dan weet je: dit moet je kopen. Dit ga je dragen tot op de draad, hier word je elke keer weer blij van. Een match is nu eenmaal een match. Heerlijke struinwinkel, leuk adres. Goede tip om hier rond te snuffelen!

Mooi: Les Soeurs, van drie zussen


Les Soeurs
Brabantdam 15
Schuin aan de overkant van Sienna Goodies zagen we Les Soeurs. Hadden we al goede verhalen over gehoord: een winkel die gerund wordt door drie zussen. Mooie, stijlvolle klassiekers vind je hier. Less is more: er hangt niets teveel in de winkel. 

Waanzinnig mooie schoenen van Atelier Content

Atelier Content
Brabantdam 56
Op Brabantdam 56 vind je Atelier Content, een droom van een schoenenwinkel! Je krijgt spontaan zin om je sneakers uit te gooien en al dat moois in deze flagshipstore te passen. De laarsjes, pumps en sandalen hebben die typisch Belgische elegantie, met opvallende details en worden in Italië door een familiebedrijf gemaakt. Dan weet je wel dat het goed zit en je echt iets bijzonders hebt! Nice to know: de schoenmaten gaan tot maat 42 - geen wonder dus dat dames van heinde en verre komen om hier hun nieuwe muiltjes aan te schaffen. We'll be back, for sure.

Eco lifestyle bij Supergoods: shoppen waar je blij van wordt

Supergoods
Brabantdam 63
Aan de overkant van Atelier Content loop je tegen het prachtige pand van Supergoods aan (Brabantdam 63). We kenden deze duurzame conceptstore al vanuit Antwerpen en ook in Gent is deze winkel gevuld met kleding, cosmetica en lifestyle items die allemaal duurzaam en fair zijn geproduceerd. Je shopt er gevestigde merken als Veja en Armed Angels, maar ook kleinere en lokale merken. Shopmanager Olga vertelde vol passie over de filosofie van Supergoods. Mooie merken en lieve mensen, absoluut een bezoekje waard.

Koffiebranderij Vandekerckhove
Brabantdam 55
Coffeelovers maken ook nog even een stop op Brabantdam 55. Je kunt hier een snelle pitstop maken, een coffee-to-go halen of zoals wij deden lekkere boontjes voor thuis meenemen.

Prachtig troost-concept. Niet vergeten om te bezoeken als je naar Gent gaat

Splinter
Brabantdam 113
Helaas gesloten toen wij er waren, maar ga vooral even langs bij Splinter op Brabantdam 113. Het is een winkel en koffiehuis, maar vooral een plek waar troost en liefde centraal staan. Lees vooral even het ontroerende en inspirerende verhaal achter Splinter. Heel mooi. Willen we zeker nog eens naartoe.

Smullen!

Madam Bakster
Brabantdam 142
Wij waren wel weer even toe aan een break en hadden online Madam Bakster al gespot. In deze hippe, ambachtelijke bakkerij is alles plantaardig en zoveel mogelijk vrij van geraffineerde suikers en tarwe. Er staat zo veel lekkers op de kaart, zowel zoet als hartig. Wij likten uiteindelijk letterlijk onze vingers af bij het bananenbrood en de scones met clotted cream en lemoncurd. Zalig!

De beauties van Billie Rose

Billie Rose
Brabantdam 135
Vanuit Madam Bakster hadden we aan de overkant Bilie Rose al gespot. Wat een toffe winkel! Van het pand tot de inrichting en de collectie, echt alles is stijlvol! Je shopt in deze kleine winkel mode, sieraden, interieur accessoires en prachtige kleding voor je kids. 

Mooi, mooier, mooist bij Fin du Jour

Fin du Jour
Vlaanderenstraat 97
In een geweldig hoekpand - aan twee kanten kun je de winkel binnenkomen - zit het vernieuwde Fin du Jour. Ons oog werd meteen getrokken door de fijne beautyproducten die ze hier hebben. Aesop, Marie Stella Maris, L:A BRUKET: de toon was gelijk gezet. Van geurkaars tot handwash. Van haarmasker tot oogcrème. En dat alles van die fijne, luxueuze merken. Super verwenadres.

Koffiebar, cocktaillounge en winkel ineen bij Bargino

Bargino
Vlaanderenstraat 64
Op weg naar de delicatessenwinkel van Joost Arijs (zie hieronder) zagen we een leuk adres aan de overkant van de straat. Een terrasje, stylish ingerichte etalage: genoeg om onze nieuwsgierigheid te prikkelen. Wat bleek? Een gloednieuwe winkel - tevens tof concept. Eigenaar Gino opende onlangs zijn Bargino: een concept store waar je luxueuze interieuritems kunt kopen, een koffie kunt drinken of kunt genieten van cocktails. Van kaarsen tot de stylish koffietafelboeken van Assouline. Meubelstoffen van Scapa Home of de stoelen waarop je zit: alles is te koop. Tof concept, leuk om te bezoeken!

Wat ga je kiezen, Petra?

Joost Arijs
Vlaanderenstraat 24
Zeg Joost Arijs, en het water loopt je direct in de mond. Deze patisserie & chocolaterie breekt alle record. Amai, deze award-winning chocolatier weet hoe hij indruk maakt met zijn lekkernijen. Práchtig, de vitrines. Zálig, de bonbons. Bezoek ook de ernaast gelegen bakkerij en je wilt nooit meer een gewoon halfje volkoren.

Ah en oh: Twiggy is zo'n mooie winkel...

Twiggy
Notarisstraat 3
Toegegeven: wie bij Twiggy wil winkelen, mag een goed gevulde bankrekening meebrengen. De prijzen zijn hier niet mals. Maar hé, wat wil je. Merken als Isabel Marant, Maison Margiela en het (iets, maar dat is hier relatief) beter betaalbare Humanoid hangen hier in de rekken. Het mooiste pand van Gent is als een blank canvas voor deze prachtige labels. Eén en al inspiratie en verleiding. Ik durfde 'm niet te passen: die geweldige asymmetrische jurk van Marant Etoile. Veel te bang dat hij me als gegoten zou zitten. Dus ik droom gewoon verder en heb me voorgenomen: als ik een keer iets echt heel, heel speciaals heb, ga ik naar Twiggy. Om vervolgens minimaal tien jaar van mijn item te genieten.

Clayhub 
Mageleinstraat 48
We liepen langs Clayhub, werden aangetrokken tot prachtig keramiek maar helaas... de deur zat dicht. Toch even door de etalage gegluurd en online de boel gecheckt. En wat blijkt? Clayhub is een heerlijk adres waar diverse keramisten hun schone waar aan de man brengen. En dat doen ze in wisselende samenstelling, waarbij ze zelf ook in de winkel staan. We komen nog eens terug en brengen dan een bezoekje aan de winkel! Lekker snuffelen tussen kopjes, borden en sieraden die op ambachtelijke wijze gemaakt zijn. Love it.

Tof kleurrijk winkelconcept

Agnes & Maurice
Predikherenlei 9
Als je je laat afleiden door de majestueuze Sint Michielskerk aan de andere kant van het water, dan zou je zomaar eens voorbij Agnes & Maurice kunnen lopen. En dat is zonde! Goed opletten dus wanneer je op Predikherenlei loopt, want op nummer 9 vind je echt een hele mooie, sfeervolle winkel met allerlei bijzondere vondsten. Wij zagen er kaarsen in de vorm van een banaan of een fruittaart, kleurrijke en duurzame tassen, prachtige breisels en sieraden en nog veel meer gekke en hippe spullen.

Favoriet adres in gent: Huiszwaluw

Huiszwaluw
Onderbergen 51
Eigenlijk is onze trip naar Gent begonnen bij Huiszwaluw, of beter gezegd, bij eigenaresse Dicky. Zij heeft naast een hele fijne webshop ook een fantastische winkel aan de Onderbergen 51. In een geweldig herenhuis vind je maar liefst drie verdiepingen aan interieur- en lifestyle inspiratie. Overal zijn leuke hoekjes met design uit onder meer Scandinavië en Nederland. Het voelt net als een woonhuis, zo gezellig en stijlvol is alles ingericht. Je kunt hier terecht voor iets kleins als een ansichtkaart tot een grote hoekbank. Wij liepen allebei naar buiten met een fles handzeep van Skandinavisk in de geur Skog. Geloof ons: als je deze eenmaal hebt geroken, wil je nooit meer andere zeep!

Bijzondere parfumwinkel

Miglot
Koophandelsplein 17
Onze laatste shop-stop was bij Miglot. We kwamen vijf minuten voor sluitingstijd binnen gerend, maar eigenaar Kristof Lefebre en zijn collega waren zo lief om ons uitgebreid te woord te staan over hun bijzondere concept. Hier vind je parfum. En niet zomaar parfum, neen. Miglot is een eigen label met een eigen labo - midden in de winkel. Met uiterste precisie worden hier door de 'neus' parfums gecreëerd. Uniek: alle geuren zijn uniseks. Nog unieker: je kunt hier ook je eigen parfum laten maken. Dat is een intensief en langdurig, maar zeer bijzonder proces. Probeer namelijk maar eens te omschrijven waar je van houdt. Kortom: bij Miglot weten ze precies hoe je precies die creatie krijgt die bij jou past. Een uniek adres dat je echt niet mag overslaan bij je bezoekje aan Gent. Tip: je kunt hier ook workshops wolgen. Leuk voor een vriendinnenweekend?

Zalig eten bij Le Botaniste

Le Botaniste
Hoornstraat 13
De winkels waren inmiddels dicht, de voetjes moe. We wilden eindigen in een leuk eettentje en lieten ons oog vallen op Le Botaniste. Een geweldige, smaakvol ingerichte organic food- en wijnbar. In onmiskenbare 'apothekerssfeer' - kun je hier yummie eten. Alles vegan. Alles zalig. Smaakvol qua eten, smaakvol ga aankleding. Gent ten voeten uit: heerlijk, verrassend, uniek. We namen de dag door en besloten unaniem: Gent is het Antwerpen 2.0. Iets verder doorrijden, maar de sfeer is gemoedelijk, de mensen zijn superaardig en de winkels prachtig. We komen gauw nog eens terug, en boeken dan een nachtje.

Hier nog een paar leuke tips om te slapen:

Yalo Hotel - boutique hotel met rooftop terras op de Brabantdam - ja, tussen al die leuke hospots.

1898 The Post - chic en al jaren heel populair 

Pillows Spa Reylof - ook te vinden in Amsterdam. Met spa en alles om volledig gepamperd te worden.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)