Apple-fans opgelet: de iPhone 15 serie is op komst!

Apple-fans opgelet: de iPhone 15 serie is op komst!
Apple-fans opgelet: de iPhone 15 serie is op komst!

Elk jaar brengt nieuwe smartphonemodellen met zich mee, en traditioneel is september de maand waarin Apple een nieuwe serie iPhones presenteert. Inmiddels zijn we toe aan de iPhone 15 serie, die net zoals de vorige serie bestaat uit vier modellen: de standaard iPhone 15, de Plus-variant met groter scherm, de iPhone 15 Pro met betere specificaties en de Pro Max met betere specificaties én een groot scherm. We vertellen meer over de nieuwe iPhone 15 serie.

Sterke processoren

Ook voor de trouwste iPhone-volgers biedt de nieuwe iPhone 15 serie een upgrade op het gebied van hardware. Zelfs als je namelijk een iPhone 14 inruil voor een iPhone 15, krijg je al een betere processor. Waar zijn voorganger voorzien was van de A15 Bionic-chip, hebben de iPhone 15 en de Plus-variant de nieuwere en krachtigere A16 Bionic-chip, die ook al in de Pro-modellen van de iPhone 14 serie zat. De Pro en de Pro Max van de iPhone 15 serie beschikken echter zelfs over de nóg krachtigere én zuinigere A17 Bionic-chip voor de allerbeste prestaties. Ook hebben deze modellen extra intern geheugen (8 GB in plaats van 6 GB). Zo draaien al je apps moeiteloos.

Let op de verbetere specificaties!
Let op de verbetere specificaties!

Verbeterde batterijduur

Voor een smartphone waar je gemakkelijk de dag mee doorkomt, zit je prima met de modellen in de nieuwe iPhone 15 serie. De batterijduur van alle iPhone 15-modellen gaan er namelijk sterk op vooruit ten opzichte van hun voorgangers. Dat is deels het gevolg van de upgrade naar een zuinigere chips, maar ook omdat er wat aan de accucapaciteit gedaan is. In het bijzonder het standaardmodel krijgt qua batterij een flink upgrade: de accu van de ‘gewone’ iPhone 15 wordt met 3.877 mAh maar liefst 18 procent groter die van zijn voorganger. De accu’s van de iPhone 15 Plus wordt 4.912 mAh) en die van de iPhone 15 Pro 3.650 mAh, wat in beide gevallen een vooruitgang van 14 procent is. De batterij van de iPhone 15 Pro Max (4.852 mAh) is 12 procent groter dan die van de zijn voorganger. 

Betere hoofdcamera

Niet alleen op het gebied van de processor en de batterijduur worden er stappen gemaakt met de nieuwe iPhone 15 serie, maar zeker zij die voor het standaardmodel of de Plus kiezen is er een upgrade wat betreft de hoofdcamera. Deze was bij de vorige editie namelijk ‘slechts’ 12 megapixel. De nieuwe modellen krijgen echter een 48 MP hoofdcamera, ondersteund door een 12 MP ultragroothoekcamera. Daardoor zien je foto’s er mooier uit, zeker ook als je ze nog bijsnijdt.

Usb-c in plaats van Lightning-poort

De meest opvallende verandering is misschien echter wel de oplaadpoort van de toestellen. Sinds 2012 maakt Apple gebruik van haar eigen Lightning-poort op de iPhone. Deze is niet compatibel de usb-c aansluiting die op veel andere apparaten voorkomt, en daarom heeft de Europese Unie nu regelgeving ontwikkelt die dicteert dat alle smartphones en andere gadgets een usb-c aansluiting moeten hebben vanaf eind 2024. Apple moest dus overstag, en doet dat alvast met de iPhone 15 serie. Wat dan wel weer irritant is, is dat er geen oplader meegeleverd wordt en je voor je oude oplader dus nu een andere kabel nodig hebt.

Even doorsparen nog dus, want het worden geen goedkope smartphones, die nieuwe iPhones. Begin september start de pre-order en halverwege de maand worden de eerste leveringen verwacht. Eerst even op zomervakantie en daarna het nieuwe werkjaar beginnen met een nieuwe topsmartphone dus!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)