Terug in shape na de zomer! Zo doe je dat

Terug in shape na de zomer! Zo doe je dat
Terug in shape na de zomer! Zo doe je dat

Hopelijk heb je deze zomer flink kunnen genieten. Je bent misschien een paar dagen, of zelfs een paar weken, weggeweest en daarin even alle remmen losgelaten. Zijn er deze vakantie wat kilootjes bijgekomen? Dat is helemaal niet erg! Daar is de zomer ook een beetje voor. Met deze tips ben je in no time terug in shape.

Zelf koken

In de zomer zijn we vaak een stukje luier en hebben we de neiging om meer uit eten te gaan of vaker eten te bestellen. Pak de draad na de zomer weer op en probeer zoveel mogelijk zelf te koken, bijvoorbeeld met de recepten van Eatertainment. Door zelf te koken eet je vaak meer groente en minder vet en bovendien heb je meer controle over de grootte van je porties.

Pak de draad met het sporten weer op

Misschien heeft het sporten afgelopen weken ook even op z’n gat gelegen. Wederom: helemaal niet erg. Pak de draad weer rustig op met een paar keer per week een halfuurtje licht trainen. Verwacht niet te snel teveel van jezelf. Pak niet direct de zware gewichten erbij en ga niet direct voor tien kilometer hardlopen. Werk eventueel met een personal trainer als je het lastig vindt om de balans te vinden.

Kies voor gezonde snacks

Het eten van tussendoortjes wordt door velen afgeraden, maar is soms juist goed om je bloedsuikerspiegel op peil te houden tijdens een lange werkdag. Helemaal niet snacken hou je ook helemaal niet vol. Probeer doordeweeks te kiezen voor gezonde en voedzame snacks zoals fruit, een cracker of rijstwafel met beleg of een handje nootjes voor de proteïnen. In het weekend mag je jezelf echt wel wat gunnen. Daar is het ook weekend voor en van één gebakje wordt je echt niet meteen dik.

Het balanceert vanzelf

Tot slot: eigenlijk hoef je helemaal niet zo heel veel te doen om terug in shape te komen. Als jij normaal gezien gezond eet en voldoende beweegt, is jouw lichaam gewoon lekker in balans en zullen die kilo’s, (mits je na de zomer je oude patroon weer oppakt) er binnen de kortste keren weer af zijn. Als je dit proces graag wilt versnellen kun je best een paar weekjes wat meer bewegen of wat beter op je eten letten, maar ga het niet te veel overdrijven want dat is helemaal nergens voor nodig.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)