5 tips voor een staycation

5 tips voor een staycation
5 tips voor een staycation

Blijf je deze zomer thuis? Of heb je je vakantie al achter de rug? Met deze vijf tips krijg je ook thuis een instant vakantiegevoel!

 

Soms lijkt het alsof in de zomermaanden heel Nederland in Zuid-Europa zit, maar niets is natuurlijk minder waar. Voor degenen die thuis blijven of die hun vakantie niet in de zomermaanden gepland hebben: hier vijf tips waarmee je je ook thuis op Ibiza of in Zuid-Frankrijk waant!

Tip 1: Doe alsof je op vakantie bent
Klinkt gek, maar door je gewone ritme te doorbreken kun je ook thuis een vakantiegevoel creëren. Ook al ben je overdag gewoon aan het werk! Dé truc: sta vroeg op. Start de dag met een yogasessie of workout, of maak een wandeling. Je ervaart op deze manier andere geluiden, geuren en indrukken. Precies wat je op vakantie ook doet! Kortom: doe gewoon alsof je op vakantie bent en de relaxmodus volgt vanzelf.

Tip 2: Breng Ibiza bij je thuis
Creëer een boho sfeer in je tuin en het is alsof je op Ibiza bent. Een rieten parasol, bamboe tuinmeubels en hanglampen van zeegras staan supergezellig en geven een tropisch sfeertje aan je tuin. Extra leuk als je veel planten op je balkon of terras zet. Vraag rond naar stekjes en ga lekker zelf aan de slag. Groene vingers krijg je vanzelf!

Tip 3: Neem een plons...
... in je eigen zwembad! En waarom ook niet? Met een opzetzwembad in je eigen tuin maak je het ultieme vakantiegevoel bij jou thuis. Sommige zwembaden hebben een doorsnee van wel bijna zes meter, dat is gigantisch! Heerlijk om even in af te koelen of om rondjes in te zwemmen. En voor de kinderen is een zwembad in eigen tuin pure luxe. Zo'n opzetzwembad bouw je eenvoudig op en na de zomer breek je de boel gewoon weer af. Kun je volgend jaar wéér vakantie vieren in je eigen tuin!

Tip 4: Ga dagjes op pad
Moet je overdag gewoon werken? 's Avonds en in het weekend blijft er vast tijd genoeg over om leuke dingen te doen. Ga dus zoveel mogelijk op pad en doe dingen die je anders niet doet: bezoek een pluktuin, een oud vestingstadje of maak een strand- of boswandeling in een gebied waar je nooit komt. Geniet van alles wat je bijna om de hoek hebt, want ook Nederland is het ontdekken waard! Je hoeft er echt niet voor naar het buitenland.

Tip 5: Good food
Tot slot: eet alsof je op vakantie bent. Dus: maak 's ochtends een smoothie, ga buiten koken, doe aan die barbecue. Elke dag weer. Kortom: geniet zoals je ook op vakantie doet. Zó maak je van jouw staycation een groot succes!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)