Deze deurmatten houden je huis schoon

Deze deurmatten houden je huis schoon
Deze deurmatten houden je huis schoon

O, al die regen! En elke keer daardoor weer bende in huis. Kinderen die regelrecht met hun vieze schoenen naar binnen rennen, jouw fijne sneakers die natte sporen achterlaten op de gietvloer of op de houten vloer... Zó zonde. Nu kun je natuurlijk de Japanse gewoonte aanhouden om je schoenen bij de deur te verwisselen voor slofjes, maar in de praktijk is dat toch vaak lastig. Een heel goede deurmat is voor veel mensen haalbaarder. Want als je een deurmat binnen in huis hebt, meteen bij de voordeur, kán het niet anders dan dat je meteen bij binnenkomst je voeten veegt. Deze tips helpen je bij het kiezen van de juiste deurmat, zodat je huis voortaan gewoon lekker schoon blijft!

Met de toenemende hoeveelheid regen die er tegenwoordig valt, nemen ook onze ergernissen over de viezigheid in huis toe. Die modderschoenen! Natte sneakers! Doorweekte cowboylaarzen, onder de modder na een festival! Helemaal niet fijn, want ze leveren een hoop viezigheid op in huis. Wist je dat het enorm scheelt als je een goede deurmat hebt? En dan niet zo'n goedkoop ding van de bouwmarkt die nauwelijks vocht opneemt, maar echt een goede, stevige, vocht opnemende deurmat. 

Nog even de voordelen van een goede deurmat op een rij:

Ze houden vuil en vocht buiten

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een deurmat is dat het helpt om vuil en vocht buiten te houden. Wanneer mensen je huis binnenkomen, vegen ze hun voeten af op de mat, waardoor zand, modder, en ander vuil wordt achtergelaten op de mat in plaats van op je vloer. Dit vermindert niet alleen de noodzaak voor frequente schoonmaak, maar beschermt ook je vloerbedekking en harde vloeren tegen slijtage en schade.


Veilig

Wist je dat een goede deurmat ook bijdraagt aan de veiligheid in huis? Ze helpen namelijk om uitglijden en vallen te voorkomen, vooral tijdens natte en regenachtige dagen. En tja, daar hebben we er tegenwoordig nogal wat van. Een natte vloer kan glad worden en gevaarlijk zijn als je erover loopt. Een deurmat absorbeert het vocht van schoenen, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk vermindert. Ideal dus voor gezinnen, maar ook voopr ouderen die nu eenmaal snel kunnen vallen


Mooi

Last but not least: en deurmat staat vaak ook heel mooi en gezelluig. 't Zorgt echt voor een 'warme binnenkomer'. Deurmatten zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Je kunt ze zefls laten bedrukken met je favoriete tekst!

Schoonloopmat

Nog effectiever voor schone, droge voeten is een schoonloopmat. Schoonloopmatten zijn speciale deurmatten die ontworpen zijn om maximaal vuil en vocht op te nemen. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen zware omstandigheden en intensief gebruik. Bij zo'n schoonloopmat zakt het vuil tussen de vezels, waardoor het niet aan je schoenen blijft plakken. Groot voordeel van een schoonloopmat is dat steentjes en andere kleine, scherpe vuildeeltjes niet aan je schoenen blijven plakken waardoor ze je vloer kunnen beschadigen. Zeker bij een gietvloer of houten vloer is dit desastreus, en je wilt krassen en putjes in de vloer natuurlijk voorkomen! Hier zijn enkele voordelen van schoonloopmatten:

Maximale Vuilopname:

Schoonloopmatten zijn gemaakt van materialen zoals polyamide die effectief vuil en vocht van schoenen verwijderen. Dit maakt ze ideaal voor de hal of bij de keukendeur.


Duurzaamheid:

Schoonloopmatten gaan vaak heel lang mee, zelfs bij intensief gebruik, omdat ze van robuuste materialen gemaakt zijn. Ook op de lange termijn zijn ze daarom een goede investering. 


Onderhoudsgemak:

Schoonloopmatten zijn eenvoudig schoon te maken. Regelmatig stofzuigen of uitkloppen is meestal voldoende om ze in goede staat te houden.

 

Deurmat op maat

Maar soms heb je een voordeur die net geen standaard breedte heeft. Of wil je een mat op het kruipluik leggen, maar heeft die een afwijkend formaat. In zulke gevallen wil je natuurlijk 't liefst een schoonloopmat op maat kopen. Dan sluit hij perfect aan op je vloer en is je entree nog mooier en strakker. 

 

 

Conclusie

Wat we kunnen concluderen? Deurmatten zijn een eenvoudige, maar effectieve manier om je huis schoon, veilig en stijlvol te houden. En ze zijn er in zoveel vormen, maten en kleuren! Of je nu kiest voor een standaard deurmat, een speciale schoonloopmat of een deurmat op maat, een goede deurmat is echt een slimme investering. Ze helpen vuil en vocht buiten te houden en verhogen de veiligheid in je huis. Biovendien zorgen ze voor een mooie entree! Kortom: een prima investering voor een mooi en schoon huis!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)