5 ideeën voor een vintage interieur

5 ideeën voor een vintage interieur
5 ideeën voor een vintage interieur

Leuk hoor, al die woonprogramma's en -magazines. Maar voor wie wel eens wat anders wil dan zwarte stalen kozijnen, een visgraatvloer en nude kussens op de bank, zijn er genoeg originele ideeën. Hoe krijg je een interieur met karakter, dan helemaal 'eigen' is? Tip: ga aan de slag met een vleugje vintage in je huis. Deze ideeën gaan je helpen!

Kringloop
Sommigen hebben er echt gevoel voor: met bijzondere details van een heel doorsnee interieur iets bijzonders maken. Vaak is het een kwestie van je ogen en oren openhouden, veel rondsnuffelen in kringloopwinkels en op het juiste moment toeslaan. Heb je meteen het eerste idee te pakken: ga regelmatig langs bij de plaatselijke kringloopwinkel. Is er niets te vinden? Geen paniek; morgen kan het weer anders zijn. Kom dus gewoon steeds weer even kijken!
.
Van je familie moet je 't hebben

Vintage is extra leuk als er een (familie)verhaal aan vastzit. Die kast van je tante, die ooit van oma was. Het bureautje dat ooit jouw eigen kommode was. Of die vaas, die je ouders kregen toen ze gingen trouwen. Op zoek naar zo'n item? Doe een rondje langs de familie en gooi een balletje op dat je op zoek bent naar een mooi item. Grote kans dat een van je ooms of tantes nog iets hebben staan dat ze graag naar jou doorsluizen!

Experimenteer met kleur
Met de juiste kleuren krijg je snel de sfeer in je huis die je wenst. Echte vintage kleuren zijn donkergrijs, okergeel en groen, zoals smaragdgroen. Je kunt ze geweldig met elkaar combineren; check Pinterest maar eens voor de nodige inspiratie. Bij Sikkens Verf kun je online honderden kleuren bekijken. Mix & match tot je de gewenste vintage sfeer hebt gevonden!

Rozenkelim
Heel mooi in een modern interieur waaraan je graag een vleugje vintage wilt toevoegen is een rozenkelim op de vloer. Rozenkelims komen vaak uit landen als Moldavië en Turkijke en zorgen voor een instant vintage sfeertje in huis. Zo heb je niet veel meer nodig om een super sfeervol interieur te krijgen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)