10 tips voor een duurzame kinderkamer (deel 2)

Een te gekke - duurzame - kinderkamer. Mét meetlat van Liefslabel.nl!
Een te gekke - duurzame - kinderkamer. Mét meetlat van Liefslabel.nl!

Dat het ontzettend leuk is om de kinderkamer (opnieuw) in te richten, is voor velen vast geen geheim. Maar hoe doe je dit op een duurzame manier? In deze blogserie geven we je tien tips. Hier vind je het eerste deel. Welkom bij deel 2!

In deel 1 gaven we je al slimme tips voor het duurzaam aanpakken van de kinderkamer. Duurzame Kinderkamer Stylist Annemarie gaf tips voor de muren, vloer en raambekleding. In deel 2 van deze blogserie gaan we verder en kijken we wat je allemaal kunt doen met meubels, accessoires en de nodige toevoegingen op het gebied van 'groen'!

Zó zag de kamer er vóór de metamorfose uit!
Zó zag de kamer er vóór de metamorfose uit!

4. Meubels
Voor het kiezen van de meubels is je eigen huis de eerste ‘winkel’ waar je gaat kijken. Wat heb je nog thuis staan. Een belangrijk begin voor een duurzame kinderkamer. De tweede ‘winkel’ zijn je ouders, vrienden en familie. De derde is de kringloopwinkel en Marktplaats. Al deze winkels staan vol met duurzame schatten die nog een heel leven mee kunnen. Schuren, verven, andere handgrepen en knoppen doen wonderen. Het resultaat: je hebt een meubel met een verhaal. Leuker kan het bijna niet. Wil je een meubel nieuw kopen, stel jezelf dan de volgende vragen:
• Kun je het op meerdere manieren gebruiken?
• Hoe lang gaat het mee?
• Van welk materiaal is het gemaakt?
• Waar is het meubel gemaakt?
STYLINGTIP: Heb je een leuke stoel gevonden, bankje of kussens? En zijn de stoffen echt niet meer van nu? Laat het dan opnieuw bekleden. Je zal verbaasd staan van het resultaat. In het blog 'een voorleesstoel' lees je er meer over.

5. Accessoires
Accessoires maken de kinderkamer af. Met accessoires pas je de kamer aan, aan de leeftijd van je kind. Het materiaal is belangrijk. Vermijd plastic en kies voor natuurlijke materialen zoals hout, wol en biologisch katoen. Kies mooie kwalitatieve accessoires die tijdloos zijn en… less is more. Misschien heb je nog iets uit je eigen kindertijd. Schuur en schilder het als je een andere kleur wilt. Zo maak je echte eye-catchers van je eigen accessoires.
STYLINGTIP: Je hebt een paar accessoires nodig in een kinderkamer. Heb je zachte kleuren voor de muren en meubels gekozen? Kies dan voor kleurrijke accessoires in opvallende kleuren. Is het andersom en heb je gekozen voor opvallende kleuren op de muur? Breng dan met de accessoires nuances aan in zachte kleurtinten.
Leuke tip: de houten meetlat op deze foto is van Liefslabel.nl. Hij is verkrijgbaar in verschillende formaten en soorten en wordt helemaal duurzaam gemaakt. Bijzonder: je kunt er een stempelsetje bij kopen waarmee je groeistreepjes op de meetlat kunt zetten. Dat staat garant voor bijzondere herinneringen! Hiermee wordt de meetlat een accessoire dat je nooit meer wilt wegdoen.

6. Groen
Planten geven sfeer en zijn de finishing touch. Daarnaast zijn ze belangrijk voor de zuurstof en luchtzuivering. Dus naast dat planten leuk staan, is het een echte must-do.
STYLINGTIP: hang planten op. Krijg je gelijk een bohemian sfeer. Je hebt dan geen planten in de buurt van kinderhandjes, die aan planten zitten erg leuk vinden.

Heb je meer hulp nodig bij het duurzaam inrichten van de kinderkamer? Vraag Annemarie om raad!

Lees hier deel 1 uit deze blogserie.
Lees hier deel 3 uit deze blogserie.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)