Een goede deurbel uitzoeken? 5 tips

Een goede deurbel uitzoeken? 5 tips
Een goede deurbel uitzoeken? 5 tips

Steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel. Ruim een half miljoen Nederlanders heeft er al eentje naast de deur hangen. Vaak zit in deze deurbel ook een camera. En hij is gekoppeld aan de app op je smartphone. Belt er iemand aan, dan krijg je een melding op je telefoon en kun je zien wie er aanbelt. Wil je er ook eentje aanschaffen? Dan is het een goed idee om eerst deze tips te lezen.

Kiezen voor stroom of accu


Heb je op dit moment een bedrade deurbel? Dan kun je de bedrading misschien ook gebruiken om een slimme deurbel op aan te sluiten. Heb je nog geen stroom bij de voordeur? Dan is het handig om een stroomaansluiting te laten aanleggen. Kiezen voor een deurbel op stroom of accu zorgt ervoor dat de deurbel altijd beschikbaar is. Je hebt geen probleem met lege batterijen op momenten dat het niet uitkomt.

Je kunt ook kiezen voor een deurbel op een accu. Deze kun je gemakkelijk plaatsen waar je maar wilt. Een deurbel met batterijen kan leeg gaan op onhandige momenten. Kies je toch voor een slimme deurbel op batterijen, dan is het handig als je er eentje kiest die je een melding geeft als de batterij bijna leeg is.

Kijk naar de kwaliteit van de deurbel


Een slimme deurbel heb je tegenwoordig al voor een paar tientjes via de Chinese grootgrutter. Ook in de budgetwinkels vind je ze tegenwoordig. Toch kunnen we je niet aanraden om daar een videodeurbel of slimme deurbel te kopen. De kwaliteit is vaak ondermaats. Daardoor komt het voor dat de camera zichzelf niet activeert als er iemand aanbelt, dat je de gong niet hoort, geen pushnotificatie krijgt, of de camera steeds uitvalt.

Dan hebben we het nog niet gehad over de kwaliteit van de ingebouwde camera. Bij goedkope deurbellen is deze soms zo slecht, dat er geen chocola van te maken valt. Vooral de nachtzicht valt vaak tegen. Kies daarom liever voor een kwalitatieve deurbel. Op Deurbellen.nl vind je slimme deurbellen met uitstekende camera’s, prima nachtzicht en veel functies. En dat hoeft niet eens heel veel te kosten.

Werk aan de wifi bij je deur


Een goede deurbel is leuk, maar deze moet zijn voorzien van goede wifi. Een slimme deurbel werkt immers via het internet. Zo koppel je immers de deurbel met de app op je telefoon. Een goede wifi-verbinding in de buurt van de deur is dan ook echt noodzakelijk. Je kunt hier een wifi-versterker plaatsen of een extra wifi-punt aanmaken om de internetverbinding sterker te maken. Zonder goede wifi valt je camera mogelijk steeds uit. En dat was nu juist niet de bedoeling van een slimme deurbel.

Camera met nachtzicht biedt meer voordelen


Een slimme deurbel met nachtzicht is ontzettend handig. Deze biedt je namelijk ook extra beveiliging als het nacht is. Tijdens de wintermaanden wordt het steeds vroeger donker. Dan kun je aan het eind van de middag al niets meer zien. Dat is de periode dat inbrekers hun slag slaan. Je slimme deurbel kan zich gedragen als een volwaardige bewakingscamera, als het over infrarood of kunstmatige intelligentie beschikt.

Zorg ervoor dat je kiest voor een slimme deurbel met een camera met nachtzicht. Dan blijft de kwaliteit van het beeld ook in het donker goed. Op die manier kun je gespuis rond de deur filmen (en misschien herkennen).

Vergeet de privacy van de voorbijgangers niet


Vaak denken mensen dat ze alles mogen filmen. Helaas is dat niet het geval. Met een slimme deurbel mag je niet op de openbare weg filmen. Heb je een huis met een eigen oprit, dan is dit geen probleem. Wanneer je direct aan de stoep woont, moet je de regels van de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) opzoeken en je daaraan houden. Stel de videodeurbel dusdanig in, dat je een bepaald gebied uitsluit. Je mag de beelden ook niet te lang bewaren.

Eventueel kun je ook een bord of een sticker ophangen. Hierop geef je aan dat er gefilmd wordt. Voordat je de deurbel ophangt, is het een goed idee om met je buren te bespreken wat je van plan bent.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)