lichtbeurs.nl

Eettafel- en videlampen op maat

Wow, wat Jesse van Lichtbeurs doet is echt heel gaaf. Hij maakt unieke statement eettafellampen en videlampen, en als je wilt kan dat helemaal op maat! Flashback naar 2015, toen hij begon met het maken van lampen van oud laboratoriumglas. Groot, klein, diverse soorten maar altijd bijzonder. En gerecycled, dus extra mooi als je het ons vraagt. Die lampen zijn er nog steeds, maar inmiddels is de collectie uitgebreid met design verlichting voor boven je eettafel of in de vide.

Als je een huis hebt met een vide of een groot, open trappenhuis, dan is het best een uitdaging om daar goede verlichting voor te vinden die er ook nog eens een beetje leuk uitziet. Lichtbeurs heeft grote, stoere lampen die de ruimte niet alleen goed verlichten, maar ook lekker smoel geven. Echte eyecatchers dus. Je kunt een lamp kiezen uit de vaste collectie, maar net zo makkelijk een lamp op maat laten maken. Van plafondplaat en lengte van de snoeren tot de vorm en kleur van de lampen, tot in het kleinste detail kun je jouw perfecte lamp samenstellen. En super handig, er zijn ook lampen voor een schuine wand!

En datzelfde geldt ook voor de eettafellampen. Check de stalen frames, die worden helemaal met de hand gemaakt door een interieurlasser. Echt heel gaaf! Je hebt dus altijd een one of a kind lamp, wel zo bijzonder.

 

bezoek deze shop ook in het echt!

bezoek deze shop ook in het echt!

Mierenmeent 122 Atelier 5
1218EM Hilversum

blog

Lichtbeurs: exclusieve lampen die net even anders-dan-anders zijn

Een van de lastigste items om te kiezen voor in het interieur vind ik verlichting. Het moet er tof uitzien, mag best een eye-catcher zijn, maar het moet ook echt functioneel zijn. En tja - je moet 't samen eens zijn. Echt niet gemakkelijk. Ben je op zoek naar bijzondere verlichting voor in je huis? Dan moet je de webshop Lichtbeurs.nl echt even bekijken. Wat een gaaf concept!

Supergave lampen
Supergave lampen

Laatst was een vriendin op zoek naar iets specifieks. Ze woont in zo'n hoge nieuwbouwwoning met vide, en zicht daarvoor een geschikte lamp. Ik weet dat ze heel lang op zoek is geweest, en uiteindelijk een te gekke lamp heeft gekocht. Ze had even bij Lichtbeurs moeten kijken: een bijzonder concept waar je echt beel bijzondere lampen vindt. Lichtbeurs is van ontwerper Jesse van den Berg. Zijn ondernemersverhaal is zo gaaf: zijn vader was apotheker en had een aantal oude apothekersflessen verzameld. Jesse - een out-of-thebox-denker - zag grootse kansen voor de apothekersflessen. Hij vroeg zijn vader om een exemplaar, en maakte er een lamp van. Súpertof. Van 't een kwam het ander en al snel maakte Jesse veel meer lampen van oude apothekersflessen. Sukha, ja die mooie winkel in Amsterdam, deed meteen een bestelling en kocht twaalf lampen in. En zo werden de bijzondere lampen een regelrechte hit.

Stel je eigen videlamp samen
Stel je eigen videlamp samen

Videlampen

Inmiddels heeft Jesse zich ook gericht op eettafellampen en videlampen. De eettafellampen hebben echt een tof design. Er is verlichting met (grote of kleine) globelampen, of met titan lampenkappen. Echt supertof, en helemaal passend bij de woontrends 2024. We schreven namelijk al eerder dat chromen accessoires dit jaar helemaal hot zijn. Daar passen deze lampen dus perfect bij! De lampen van Lichtbeurs zijn echte statement-lampen. En omdat ze natyurlijk perfect bij jouw woonsituatie moeten passen, kun je ze aanpassen naar jouw wensen. Een lampje meer of minder? Iets ander armatuur? Vraag het Jesse, en hij maakt het voor je. En dan de videlampen. Best veel huizen hebben een heel hoge hal, of een vide. Dan is het echt geweldig om een opvallende lamp te hebben. wat ik wel belangrijk is: hoe opvallend de lamp ook, hij moet wel sfeervol, subtiel licht kunnen geven. Daar heeft Jesse aan gedacht, want de lampen staan garant voor een subtiel licht als je wilt en lekker veel licht wanneer het nodig is. De videlampen zijn - net als alle andere lampen - met de hand gemaakt en zorgen voor de nodige 'oh's en 'ah's' als je ze ziet. Deze lampen ziet niemand over het hoofd! Neem deze lamp 'Pulsar'. je kunt 'm zelf naar weigen wens samenstellen en je eigen kleur snoer, fitting of type lamp kiezen. Dat geldt trouwens ook voor de andere lampen, waardoor je altijd een lamp hebt die perfect past bij jouw interieur.

Zo tof: een lamp van laboratoriumglas
Zo tof: een lamp van laboratoriumglas

Lab lampen

En deze eye-catchers verdienen het toch ook om nog even te zien: de lampen van laboratoriumglas (zowel in staand model als in hangend model). Hier begon het hele Lichtbeurs-gebeuren mee, en Jesse krijgt het keer op keer voor elkaar om uniek laboratoriumglas op te duiken en hier weer bijzondere lampen van te maken. Kleine lampjes voor op het bureau of grotere voor als ze extra mogen opvallen: maar altijd bijzonder. Echt supergaaf. Leuk trouwens dat Jesse ook erbij schrijft wat voor soort laboratoriumglas hij voor zijn ontwerpen heeft gebruikt. Zo'n lamp is niet alleen een statement als je 'm aan hebt, maar ook als hij niet brandt. En omdat de lampen allemaal uniek zijn, is het leuk om regelmatig even een kijkje te nemen in de shop!

Supergave lampen
Supergave lampen

 

reacties op deze webshop (1)

01 december 2016
Barbara
Supergave lampen! Mooi dat elke lamp uniek is.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)