engelpunt.nl

Vlaggenslingers en meer!

ENGEL. is een bedrijf met een lach. Vaak een uitbundige bulderende schaterlach, soms een kleine glimlach en een enkele keer pinken we een (vreugde)traantje weg. ENGEL. is óók een bedrijf waar oude tradities in ere worden gehouden en nieuwe worden geboren. Al sinds de oprichting in 2005 bedenkt eigenaar Sabien Engelenburg samen met haar team mooie producten om het leven te versieren. Niet voor niets gaat de naam ENGEL. gepaard met de woorden Celebrate Life. Ooit waren dat gekleurde stoffen vlaggen, daarna volgden fraaie papieren decoraties, tassen en het bamboe servies. Inmiddels is de collectie uitgegroeid tot een bonte verzameling prachtige producten. Voor het vieren van grote én kleine feestjes.

blog

Dé food trend van dit moment: charcuterie!

Gek eigenlijk dat het charcuterie wordt genoemd. Het is namelijk gewoon onze welbekende borrelplank! En die hoeft niet alleen uit vlees te bestaan. Sterker nog, het kan juist heel goed zonder vlees. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet. Inclusief gezellige planken, prachtig servies en decoratie!

📸:@modernglamhome
📸:@modernglamhome

1. Fris en heel fruitig
Wat dacht je van een fruit charcuterie? Heel leuk om te maken voor bijvoorbeeld een picknick voor twee of als gezonde ontbijtoptie. Een plank vol met je lievelingsfruit, en dan is het de kunst om het op een sierlijke manier te serveren. Snijd het fruit in gelijke delen, zorg ervoor dat niet alles rood of oranje wordt, maar varieer. En je kunt ook leuke figuurtjes maken. Verander sinaasappels en mandarijnen in bloemen of mandjes en maak van appels zwanen. Hoe dan? Check deze website eens. En hoe houd je dat dan allemaal goed zonder dat het binnen no time oxideert en bruin wordt? Sprenkel wat limoen water over het fruit en je voorkomt het bruin worden. De boel nog een beetje opleuken? Bij Engelpunt.com shop je heel veel toffe papieren versiering, zoals honeycombs en poms.

Al trek? 😎
Al trek? 😎

2. Brunchen maar!

Paasservies van Madamelapoule voor bij de paasbrunch 🐰
Paasservies van Madamelapoule voor bij de paasbrunch 🐰

Perfecte paasbrunch
Tijd voor massa’s lente-groenten en pastelkleurige snoepjes, want dit weekend is het zover. Pasen! Dit is wat je moet doen om het thema tot leven te brengen: koop wortelen of radijs met de bladeren er nog aan. Zoek er een lekkere crudité-dip bij, bijvoorbeeld een van deze. Snijd harde kazen in plakjes of blokjes en doe er een aantal crackers bij. En als laatste, investeer in paassnoep. Veel paassnoep! Denk aan kleurrijke pretzels, themakoekjes en jelly beans. Nog bijpassend servies nodig? Neem een kijkje bij Madamelapoule.nl. Naast het ontzettend snoezige servies hebben ze ook een leuke collectie slingers en decoratie in lentesfeer. Vrolijk Pasen!

Hoppy Easter! 📸:@domestikateblog
Hoppy Easter! 📸:@domestikateblog

Wafels only
Mijn persoonlijke favoriet is een charcuterie met wafels voor de perfecte brunch op een mooie lentemiddag. Vind je ukkepuk vast ook niet verkeerd. Doe er wat verse aardbeien, bosbessen of gesneden banaan bij, een flinke toef slagroom en een paar eetlepels Nutella - of iets meer dan een paar - en smullen maar! Klein detail: om de wafels te maken heb je wel een wafelmaker nodig, het liefst een mini. Heb je dat niet in huis? Maak dan een aantal kleine pannenkoeken of koop een zak poffertjes. Net zo lekker als het aan mij ligt.

3. Jarcuterie voor de borrel
Dit is té schattig. Je kunt i.p.v. een heel dienblad vol ook kiezen voor allemaal individuele, kleine glazen: jarcuterie. Perfect voor een zoom happy hour of om bij de open haard te serveren met cocktails of wijn! Je kunt ze vullen met je favoriete fruit, groenten, kaas, crackers, olijven en kruiden. De opties zijn eindeloos wat betreft charcuterie. Zo'n mooie gelegenheid voor creativiteit! En nog een tip voor het perfecte dienblad: check Tablejoy.nl

Credits
Pasen charcuterie blog van Kate
Wafel charcuterie blog van Ashley
Jarcuterie blog van Julie

Charcuterie met mini wafels 📸:@modernglamhome
Charcuterie met mini wafels 📸:@modernglamhome
Jarcuterie  📸@julieblanner
Jarcuterie 📸@julieblanner
Fijne dienbladen van Tablejoy 🌼
Fijne dienbladen van Tablejoy 🌼

meer blogs van engelpunt.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)