Zo kun jij heerlijk slapen in de winter!

Zo kun jij heerlijk slapen in de winter!
Zo kun jij heerlijk slapen in de winter!

Slapen in de winter kan soms best wel een uitdaging zijn, helemaal wanneer je een koukleum bent. En dat is natuurlijk erg vervelend want er is niets zo belangrijk als een goede nachtrust. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen om toch lekker te kunnen slapen wanneer het buiten (erg) koud is. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekkere warme bedsokken? Of een comfortabel kruikje? Kan jij nog wel wat tips gebruiken op dit gebied zodat je ook tijdens de koudste maanden van het jaar genoeg slaap kunt pakken? Lees dan snel verder!

Een slaapomgeving waar je blij van wordt

Ben je in de mogelijkheid om de inrichting van je slaapkamer wat aan te passen? Leg de focus dan op rust en comfort. Verlichting speelt hierbij ook een hele belangrijke rol. Gebruik zachte, gedimde verlichting om een rustgevende sfeer te realiseren. Steek daarnaast nog wat kaarsen aan voor extra warmte en sfeer. Zorg er ook voor dat je slaapkamer goed geïsoleerd is om de ergste kou buiten te houden en investeer eventueel in een goede, warme vloerbedekking om je voeten warm te houden wanneer je uit bed stapt. Heb je geen vloerverwarming of vloerbedekking in jouw slaapkamer? Zorg dan bijvoorbeeld voor lekkere warme anti slip sokken of sloffen om je voeten alsnog warm te kunnen houden.

Investeer in het juiste beddengoed

Het is vrijwel onmogelijk om jezelf niet comfortabel te voelen in een warm en zacht hotelbed en dat gevoel wil je dus thuis ook gaan realiseren. Kies voor dikke, isolerende dekens en gebruik eventueel een extra deken als het echt koud is. Flanellen lakens kunnen ook een goede keuze zijn aangezien deze warmte vasthouden. Een donzen dekbed kan ook wonderen doen om je lekker warm te houden tijdens de koude nachten.

Houd jezelf goed warm

Naast warm beddengoed is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf goed warm te houden. Draag 's nachts dus gezellige en warme pyjama's en bedsokken om te voorkomen dat je het koud krijgt. Een warme kruik kan ook een goede investering zijn tijdens de koude nachten. Vul het kruikje met warm water voordat je naar bed gaat en leg hem onder de dekens om je bed voor te verwarmen. Succes gegarandeerd!

Pas je thermostaat aan.

Het is natuurlijk verleidelijk om de thermostaat in jullie woning 's nachts lager te zetten om energie te besparen, maar een te koude slaapkamer kan je slaapkwaliteit behoorlijk verpesten. Probeer dus ook een comfortabele slaaptemperatuur te handhaven tussen de 16 en 18 graden Celsius. Vind je dit toch wat te koud? Investeer dan in een thermostaat die de temperatuur in de ruimte automatisch aanpast aan je slaapschema. Handig!

Nog steeds koude rillingen?

Heb jij het juiste beddengoed in huis, een goed werkende verwarming en een warm pyjama setje waar je in slaapt maar heb je het alsnog koud ’s nachts? Dan kan er ook iets anders aan de hand zijn. Sommige mensen hebben het bijvoorbeeld altijd koud omdat ze bloedarmoede hebben of gedurende de dag te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen. Als je het na bovenstaande tips nog steeds koud hebt ’s nachts zou dit dus ook de oorzaak kunnen zijn.

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)