Waarom een all-in vakantie naar Kroatië hot is!

Mooie kusten hè!!
Mooie kusten hè!!

Dit jaar was ik er voor het eerst: Kroatië. Echt een prachtig land met een kilometers lange kust, pittoreske stadjes en heel veel eilandjes. Eén nadeel van onze vakantie: we trokken rond, legden vele kilometers af en waren na een kleine drie weken toe aan vakantie :-). De oplossing: een all inclusive vakantie aan de kust. Zo'n vakantie is super populair en da's niet voor niets. Hieronder de redenen dat ik eraan denk om de volgende keer eens heerlijk relaxed all inclusive op vakantie te gaan naar Kroatië...

Temperatuur
Een all-inclusive vakantie naar Kroatië is hot, omdat het er letterlijk hot is! De temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 25 en 30 graden, ideaal dus voor een heerlijk warme vakantie. Iedereen weet dat een ontspannen vakantie niets is zonder een flinke dosis zon, wat Kroatië zeer geschikt maakt voor iedereen rustig aan wilt doen en geen zin heeft in regen of slecht weer tijdens zijn vakantie.

Het strand van Makarska
Het strand van Makarska

Strand
Aan de strakblauwe wateren van de Adriatische zee liggen veel goed verzorgde stranden waar je heerlijk kunt zonnen of kunt opwarmen na een verfrissende duik. De kist van Kroatië is echt zó mooi, je blijft foto's maken! Veel all inclusive locaties liggen op loopafstand (vaak nog geen 200 meter) van het strand en hebben meestal ook nog een stuk strand wat alleen voor gasten toegankelijk is. Zo zul je geen last hebben van een te drukke omgeving en is er altijd wel een plekje te vinden om je klapstoel neer te zetten of handdoek neer te gooien en te genieten van de rust en zon. Het wordt gezegd dat de Kroatische stranden de schoonste ter wereld zijn en met een kustlijn van 1800 kilometer en eindeloos veel eilandjes is er genoeg strand voor iedereen.

Bespaar geld
Bij een all inclusive vakantie zit niet alleen de vlucht en het vervoer naar de verblijfslocatie inbegrepen in de prijs, maar je betaalt ook gelijk voor het eten en drinken. Je komt dus niet voor vervelende kosten te staan die je voorheen niet overzien had. Bovendien is een all inclusive vakantie vaak veel goedkoper dan wanneer je alles los zou boeken omdat je nu maar een relatief klein gedeelte servicekosten betaalt. Zo bespaar je dus niet alleen de tijd en moeite die het kost om alles uit te zoeken, je bespaart ook nog eens een hoop geld!

Partners met activiteitenorganisaties
Boek je een all inclusive vakantie naar Kroatië dan krijg je vaak flinke korting op outdoor activiteiten. Veel van de resorts en hotels hebben namelijk goede banden met activiteitenorganisaties, waardoor je wederom geld kan besparen. Daarnaast ben je gegarandeerd van de veiligheid van wat het ook is dat je onderneemt omdat de hotels alleen samenwerken met goedgekeurde bedrijven met ervaring. Vanuit je hotel kun je je eenvoudig bij de receptie laten informeren over wat de mogelijkheden zijn en om advies vragen. Populaire activiteiten zijn canyoning en raften, grotten bezoeken, paragliden en ziplining. Dit laatste hebben wij ook gedaan en is echt een aanrader: zo tof om te doen! Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees natuurlijk :-)

Voorzieningen
De hotels, resorts en pensions in Kroatië die all inclusive vakanties aanbieden zijn vaak recent gebouwd en hebben naast een modern en strak uiterlijk ook een ruime hoeveelheid aan voorzieningen. Zo is er meestal een een all you can eat buffet, een zwembad, kamers met airconditioning, een speeltuin en animatie voor de kids en een supermarkt voor alle kleine boodschappen. De ligging van de hotels is overigens ook top, je zit meestal dicht bij het strand maar ook dichtbij het stad of dorpje waar je in verblijft en indien er uitgaansmogelijkheden zijn dan zullen die ook niet ver weg zijn.

Hmmm... als ik het op een rijtje zet, is het echt geen gek idee om een keer een all inclusive vakantie te boeken. Wel zo relaxed natuurlijk... en eerlijk is eerlijk: juist even helemaal niets doen is zo fijn tijdens de vakantie. Zou jij voor een selfmade trip gaan, of kies je ook voor all inclusive?

 

I.s.m. Pharos Reizen

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)