Waar moet je op letten als je met verf aan de slag gaat?

Waar moet je op letten als je met verf aan de slag gaat?
Waar moet je op letten als je met verf aan de slag gaat?

De verf bladdert af of de kleur staat je niet meer aan: het is tijd om de muren te verven. Echter, er is één probleem. In je hele leven heb je nog nooit een kwast of roller in de handen gehad. Hoe je jouw muren verft als een pro zonder dat het uitloopt op een compleet fiasco vertellen we je graag. Want waarom zou je een hoop geld uitgeven aan een vakman terwijl je het makkelijk zelf kunt? 

 

Schaf de juiste producten aan

Voordat je begint ga je de benodigde spullen aanschaffen. Dat begint met muurverf kopen in de door jou gewenste kleur of kleuren. Om te weten hoeveel je nodig hebt, meet je de te verven wanden op. Verder heb je verfrollers nodig, kwasten, tape en ontvetter. Wanneer de muren erg vervuild zijn heb je ook een voorstrijk product nodig. Dit kun je testen door wat water op de muur te sprayen. Wordt het water door de muur opgezogen dan moet je de muren voorstrijken. Wanneer het er in druppels afloopt is het niet noodzakelijk. Vergeet ook het afdekzeil niet. Hiermee bescherm je meubels en de vloer tegen rondvliegende verfspetters.

Ontvetten en afplakken

Nadat je zoveel mogelijk ruimte hebt gemaakt en de meubels plus eventueel de vloer hebt afgedekt kun je aan de slag met ontvetter. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht op de muur. Om de ontvetter aan te brengen gebruik je een spons. Is de muur beschadigd? Werk deze weg met muurvuller en schuur deze lichtjes op zodat de muur weer mooi egaal is. Plak randen en plinten af met tape. Wanneer je voorstrijk gaat gebruiken breng je dit aan met een verfroller. Eerst van onder naar boven en daarna van links naar rechts zorgt voor het mooiste resultaat.

De muur verven

Yes, het verven gaat beginnen! Roer de verf goed door en giet het eventueel in een verfbak. Breng eerst de verf aan in de hoeken en randen met een kwast. Daarna kun je met de roller aan de slag. Zorg dat je niet te veel verf op de roller hebt zitten zodat er geen lelijke druppels of strepen op de muren ontstaan. Mocht het nodig zijn dan kun je naderhand altijd nog een tweede laag verf aanbrengen. Begin in de hoek van een muur en verf eerst van links naar rechts, daarna van boven naar beneden. Ga 2 à 3 keer over dezelfde baan heen waarbij je niet te veel druk zet op de verfroller. Verwijder voorzichtig de tape terwijl de verf nog nat is en laat de muur goed opdrogen. Op het eindresultaat mag je vast en zeker trots zijn!

   

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)