Tweede kans

Zet kracht bij voet!
Zet kracht bij voet!

September voor de deur; een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Het jaar is in feite in tweeën verdeeld met de zomer als een bindende factor die de twee losse delen bij elkaar houdt. September betekent vaak: begin van het nieuwe schooljaar, begin van de herfst en de lancering van nieuwe collecties. Daarom voelt september als een soort van goede voornemens herkansing - weliswaar in de negende maand. Maar beter te laat dan nooit.

Goede voornemens
Veel mensen ergeren zich aan de goede voornemens tijdens oud en nieuw. Waarom pas kansen pakken als je een nieuw jaar begint? Waar een wil is, is een weg. Maar ja, soms gaat die vlieger niet helemaal op, helaas. Sommige slechte gewoontes zijn gewoon moeilijk te veranderen en januari leent zich dan perfect om jezelf rationeel een nieuwe start wijs te maken. Wat mensen niet voor trucs bedenken om zichzelf te motiveren. Eigenlijk ook heel slim – dat wijst er op dat men bewust is van haar eigen onvermogen en hierop anticipeert. Dus wees ook weer niet te streng als je jouw goede voornemens niet hebt gerealiseerd in januari. Er is altijd nog een tweede kans – genoemd; september!

De tweede indruk
Ok – we houden onszelf weer voor het lapje, maar ja dit is wel weer onze kans om te shinen! Vaak werkt een stok achter de deur of een ultimatum gewoon beter dan een moeilijke verandering zomaar uit jezelf te initiëren. Waarschijnlijk is dat een gevalletje van ´discipline-armoede’. Deze is in te delen in interne- en externe armoede. De Westerse wereld leidt aan een externe discipline-rijkdom waar men alles voor elkaar heeft. Aan de buitenkant is het goed voor elkaar; mooie tuintjes, prachtig kapsels, dikke auto’s en een nog prachtiger huis. Om deze dingen te bereiken heb je zeker een dosis wilskracht en discipline nodig. Hier zijn we heel bedreven in, om doelen na te streven die van externe aard zijn. In deze externe ontwikkeling zijn we zelfs zo bedreven dat we als Westerse samenleving uit balans zijn geraakt met de interne ontwikkeling.

Achterop geraakt
Ik denk dat de mens intelligent is maar dat wij achterop geraakt zijn qua interne ontwikkeling in de afgelopen decennia. We zijn heel erg gegaan voor de maakbaarheid van het leven. Vandaar ook die goede voornemens. – die komen voort uit ons geloof in deze maakbaarheid. Zelf ben ik hier vervend aanhanger van geweest. Hierbij geloof je dat als je het maar graag genoeg wilt, je het ook zult bereiken. Alleen het nadeel kan zijn dat je door het harde werken aan jezelf of het doel voorbij gaat. Dat gebeurt vaker bij het hebben van een tunnelvisie. Daarom vraag ik je om in deze ´september-herkansing´ jouw goede voornemens te her-formuleren in innerlijke doelen.

Perfecte vrouw
Goede voornemens waren eerder vaak gericht op externe uiterlijkheden zoals afvallen, sporten of eindelijk het huis opknappen. Kijk nu eens naar innerlijke aspecten zoals; inzicht in jezelf krijgen, jezelf te respecteren. Kortom, je echte zelf weer leren kennen en je eigen stem weer te horen. Hoe vaak zijn we niet trouw aan onszelf en streven we doelen die ons worden opgelegd om de perfecte vrouw te zijn? Leer bewust te zijn van onzekerheden waarmee we vanaf kleins af aan geconditioneerd zijn. Zodra je die angsten ontdekt – zul je het eerder gaan herkennen en het vermogen ontwikkelen om je eigen wensen en stem niet te verwarren met die angsten om niet goed genoeg te zijn. Iedereen is bijna onder hetzelfde juk onderhevig. Ik denk dat als dit meer wordt ontwikkeld, er meer balans komt waardoor we onszelf niet meer voor de gek hoeven te houden met rationele-constructies van goede voornemens en tweede kansen. Simpelweg omdat er dan niets meer te bewijzen valt.

Verrekijker
Je leert jezelf weer te vertrouwen en kennen; door onderscheid te maken in je wensen en het herkennen van je aangeleerde angsten. Zelfinzicht is een cadeau aan jezelf zodat we weer werkelijke vrijheid kunnen ervaren. Vrij van dingen die we allemaal maar moeten om perfect te zijn. Nou, NEWSFLASH: Je bent al compleet en perfect! Het is de tunnel-visie die onze blik naar onszelf toe heeft vertroebelt. Hoe kun je jezelf nog zien als je alleen maar door een verrekijker tuurt? De tunnel-visie is niets minder dan dat – het vergroot je zicht op het verleden en de toekomst. Maar kun jij door die verrekijker nog je eigen tenen zien? Zoiets simpels lijkt nu bijna onmogelijk. Laat staan iets herkennen wat jezelf voelt.

De wortels
Hoe kunnen we kracht bij voet zetten? Haha.. toepasselijk. Je begint bij de wortels. Onze wortels zijn onze voeten en die vormen de basis zodat je goed kunt staan. Hierbij is balans noodzakelijk. Dus voeten zijn letterlijk de eerste stap´om naar jezelf te leren kijken. Leg die verrekijker maar neer en bewonder je voeten en jouw prachtige tenen! Die houden je immers al je hele leven overeind.

Natuurlijk alleen met heerlijke verwennerij, pedicure en nagellakjes voor je tenen. Laat je verrassen bij webshop: Nienies.com. Die alles 100% natuurlijk en ecologisch levert met prachtige kleuren nagellak zonder schadelijke stoffen en met geheim recept van bamboo. Dit lijkt op een uiterlijk gericht doel – maar de intentie die er in zit is anders. Hierdoor is het een perfecte combinatie van intern & externe ontwikkeling! Net als deze webshop 100% verantwoord: Pampering time!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)