Zo verbouw je slim je huis

Zo verbouw je slim je huis
Zo verbouw je slim je huis

Er zijn een paar belangrijke onderdelen bij de verbouwing van de buitenkant van je huis. In dit artikel leggen we je uitgebreid uit waar je allemaal aan moet denken als je de buitenkant van je huis wil omtoveren tot je droomhuis. We geven een tipje van de sluier: dat begint allemaal bij het maken van een paar slimme keuzes en het werken met duurzame materialen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Maak slimme keuzes

Oké, dat klinkt natuurlijk een beetje vaag, dat begrijpen we. Maar een geslaagde verbouwing begint echt met het maken van slimme keuzes. Maak daarom van tevoren een duidelijk overzicht voor jezelf met de wensen die je hebt en de verschillende manieren die er zijn om daar te komen. Zo zijn er een paar onderdelen van de buitenkant van je huis die een grote rol spelen bij de algehele uitstraling. Door deze onderdelen aan te pakken of toe te passen maak je dus een slimme keuze. Je hoeft niet de hele buitenkant te veranderen, want met slechts een paar veranderingen kan je al je droomhuis verwezenlijken. 


Windveer plaatsen

Een voorbeeld van zo’n verandering is het laten plaatsen van een windveer. Een windveer is hetzelfde als een boeiboord. Maar de kans is groot dat je ook niet helemaal weet wat een boeiboord is. Een windveer of een boeiboord zijn de gedeelten tussen de dakrand en de voorgevel van een huis. Als je een vrijstaand huis hebt, loopt de windveer rond het huis. Een windveer dient als afwerking van het dak en de dakpannen, zodat het water wordt afgevoerd naar beneden zonder de voorgevel daarbij te raken. Een windveer is niet alleen een mooie afwerking, want deze is ook heel functioneel. Zo zorgt een windveer voor minder vochtproblemen en daarmee dus ook minder onderhoud. Dat maakt zoiets als een windveer een slimme keuze bij het duurzaam verbouwen van je huis en is een eerste stap richting het neerzetten van je droomhuis.

 

Werk met duurzame materialen

Het plaatsen van een windveer is dus een duurzame en slimme keuze. Een onderdeel daarvan is het materiaal van een windveer. Dat is namelijk kunststof en kunststof is een duurzaam materiaal. Dat komt doordat kunststof weerbestendig is. In tegenstelling tot hout krijg je met kunststof dus niet te maken met vochtproblemen of insecten. Daarnaast hoeft kunststof niet geverfd te worden. Op die manier is kunststof een duurzaam en slim materiaal. Dit materiaal is ook te verwerken in gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding zorgt voor een net en afgewerkt uiterlijk van je huis. Tegelijkertijd ben je er met kunststof gevelbekleding zeker van dat je voorlopig niet nog eens hoeft te verbouwen of veel onderhoud aan je gevel kwijt bent. Eigenlijk kun je dus wel stellen dat kunststof dé slimme manier is om je droomhuis te verwezenlijken.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)