Zo restyle je jouw huis met weinig geld

Zo restyle je jouw huis met weinig geld
Zo restyle je jouw huis met weinig geld

Je hebt je huis helemaal naar jouw eigen smaak ingericht. Mooie vloer, leuke meubels en zelfs rolgordijnen op maat. Je was er zo blij mee. Maar toch… Na een tijdje bekruipt je steeds meer het gevoel dat er iets moet veranderen. Je bent er alweer een beetje op uitgekeken. Als je daar elke keer aan toegeeft gaat dat al gauw flink in de papieren lopen. Toch kun je jouw huis ook een metamorfose geven zonder dat je hiervoor diep in de portemonnee moet tasten. Met deze tips geef je jouw huis in een handomdraai een hele andere uitstraling.

Gooi spullen weg
Huh? Echt? Ja! Durf af en toe ook wat weg te gooien. Of, nog beter, weg te geven of verkopen. Dit zorgt voor ruimte en rust in huis, maar ook in je hoofd. Als je altijd maar nieuwe spullen koopt en nooit iets weg doet, wordt je huis veel te vol. Zet er niet elke keer iets nieuws bij, maar vervang 'oude' accessoires voor nieuwe. Je kunt de oude spulletjes natuurlijk ook bewaren. Zo kun je af en toe afwisselen en is het net alsof je elke keer iets nieuws hebt. Het vervangen van een aantal oude accessoires voor nieuwe is een vrij goedkope manier om jouw interieur een hele nieuwe look en feel te geven.

Planten en bloemen
Wie houdt er nou niet van een mooi bloemetje op tafel? Fleurt direct je hele woonkamer op. Letterlijk! Door de kleuren van de bloemen af te stemmen op de kleuren in jouw interieur is het een mooie toevoeging. Elke week een nieuw bosje op de vaas dus! Planten zijn ook een goede keuze. Een mooie grote groene plant geeft jouw huiskamer toch nét even wat meer uitstraling. Vaak even een investering, maar als je ze goed verzorgt kunnen ze járen meegaan.  

Nieuwe kleur op de muur
Even een werkje. Dat klopt. Maar met de juiste aanpak is het zo gepiept. Door de muren in jouw kamer een andere kleur te geven, geef je jouw interieur de frisse boost die het nodig heeft. Dit kun je doen met verf, maar ook met bijvoorbeeld Eijffinger behang. Ga je voor een lekker fel kleurtje of houd je het liever rustig? Wat jij wil! Lijkt zo’n felle kleur je wel wat, maar vind je het toch iets te spannend? Kleur dan alleen het onderste deel van je muur in een leuke kleur en laat de andere helft wit of grijs. Ben je uitgekeken op de kleur? Dan kies je gewoon weer een nieuwe.

Foto’s of kunstwerk
Foto’s maken jouw huis persoonlijk. Wel foto’s van jezelf of je familie en vrienden natuurlijk. Hier kun je ook lekker mee afwisselen. Kies voor kleuren foto’s en zwart-wit door elkaar om het lekker speels te houden. Foto’s van de natuur doen het ook altijd goed. Koop af en toe een nieuw lijstje of hang de foto’s op een andere plek. Een mooi kunstwerk is ook altijd een goed idee. Kan een flinke aankoop zijn, maar een mooie poster in een lijst kan ook geweldig staan. Deze is ook makkelijker én goedkoper te vervangen.

Vloerkleed
De keuzes in vloerkleden zijn eindeloos. Hoogpolig, laagpolig, patroontjes, effen, felle kleuren of lekker basic. Met een vloerkleed maak je het allemaal net wat gezelliger en warmer. Goed voor de akoestiek en fijn aan de voeten. Vaak ligt een vloerkleed voor de bank, maar een vloerkleed onder bijvoorbeeld de eettafel kan ook prima. Of als speelplek voor de kinderen. Ook de prijs van een vloerkleed varieert flink. Voor een zacht prijsje heb je al een mooi kleed. Vrij goedkoop en makkelijk te vervangen. Goed idee dus, zo’n tapijtje!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)