Zo maak jij je woonkamer af met een passend vloerkleed

Mooie vloerkleden van Tapeso
Mooie vloerkleden van Tapeso

Als jij het gevoel hebt dat er nog wat ontbreekt in het interieur in je woonkamer is de kans groot dat je nog geen vloerkleed hebt. Dit is praktisch gezien natuurlijk erg logisch. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een laminaatvloer of een ander soort gladde vloer omdat deze makkelijker schoon te houden zijn. Toch is het hebben van een apart vloerkleed in je woonkamer de ideale manier om je interieur compleet te maken. Een vloerkleed laat je kamer namelijk huiselijker en warmer voelen. Het straalt een gezellig welkom uit, wat ervoor zorgt dat niet alleen jij maar ook je gasten zich thuis voelen. Wat voor soort vloerkleed je het best kan aanschaffen kan erg lastig lijken. Als het op vloerkleden aankomt is de keuze reuze. Daarom gaan wij in dit artikel in op aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een vloerkleed zodat ook jij kan genieten van een cozy woonkamer.

De grootte van een vloerkleed
We beginnen bij misschien wel het belangrijkste aspect van het kiezen van een geschikt vloerkleed, de grootte. Niet iedereen heeft beschikking over evenveel ruimte dus dit is erg belangrijk om mee te nemen in je besluit. Vloerkleden worden vaak in standaard maten geleverd maar dit wil niet zeggen dat elke maat de juiste is voor je eigen woonkamer. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor een rechthoekig vloerkleed deels onder de bank te leggen. In dit geval is een groter vloerkleed verstandiger. Om erachter te komen wat het juiste formaat vloerkleed voor je woonkamer is, kan je de afmetingen van het vloerkleed bijvoorbeeld nabootsen op de vloer door bijvoorbeeld papier op de vloer te leggen in deze afmetingen of dit gedeelte van de vloer af te tapen.

Een wollen vloerkleed geeft je kamer een natuurlijke uitstraling
Een wollen vloerkleed geeft je kamer een natuurlijke uitstraling

De vorm van het vloerkleed
De meest voorkomende vorm van vloerkleden is de rechthoek. Deze zijn ideaal voor grotere kamers of om dus deels onder je bank te plaatsen zodat het de ruimte en zijn interieur mooi met elkaar verbindt. Een rond vloerkleed komt minder vaak voor maar heeft zeker ook zijn voordelen. Dit is ook deels afhankelijk van de vorm van je woonkamer. Een ronde vorm valt namelijk mooi op in een rechthoekige kamer. Rondere meubels vallen hiernaast ook mooi op bij een ronder vloerkleed. Een vierkant kleed staat om dezelfde reden mooi in een ruimte die juist niet rechtlijnig is. Tenslotte zijn er ook nog zogeheten lopers, die lang en smal zijn en daarom vaak in een hal neergelegd worden. Wat hierbij de juiste keuze is, is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen smaak.

Een groter rechthoekig vloerkleed kan je deels onder je bank leggen om zo het interieur van je woonkamer mooi samen te laten komen
Een groter rechthoekig vloerkleed kan je deels onder je bank leggen om zo het interieur van je woonkamer mooi samen te laten komen

Materialen van vloerkleden
Als je eenmaal gekozen hebt voor een formaat en een vorm, rest nog de keuze voor een geschikt materiaal. Als je graag gaat voor warme voeten is wol een uitstekende keuze. Je kunt ook gaan voor andere natuurlijke materialen om je kamer een authentieke uitstraling te geven. Ook zijn er andere soorten materialen beschikbaar, dit ligt natuurlijk deels aan je eigen wensen. Sommige mensen letten meer op het design van het vloerkleed dan het materiaal zelf. Wat je keuze ook gaat zijn, met deze tips geniet jij binnen de kortste keren van dat ene perfecte vloerkleed in je woonkamer.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)