Zo kies je het juiste sim only abonnement voor je telefoon

Zo kies je het juiste sim only abonnement voor je telefoon
Zo kies je het juiste sim only abonnement voor je telefoon

Loopt je telefoonabonnement binnenkort af? Of je nu een nieuwe smartphone gaat kopen of niet, het is belangrijk om na te denken over je volgende abonnement. Want ga je die verlengen bij je huidige provider, of kies je voor een andere soort? Sim only is een abonnementsvorm die het overwegen waard is. Maar hoe kies je de beste sim only voor je telefoon? Er zijn een aantal tips die je daarbij op weg helpen. Je leest het hieronder!

Voordat we je helpen bij het kiezen van het juiste sim only abonnement, is het goed om te weten waarom sim only een aantrekkelijke keuze is. Ten opzichte van een traditioneel abonnement met telefoon, heeft sim only meerdere voordelen. Zo is het goedkoper omdat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt, heb je niet altijd een nieuwe telefoon nodig en is het in veel gevallen mogelijk om tussentijds je bundel aan te passen. Ook bieden veel aanbieders de mogelijkheid om je bundel maandelijks op te zeggen. Hieronder vind je de tips om een goed abonnement te kiezen.


Neem je verbruik onder de loep

De eerste stap om een sim only abonnement af te sluiten dat bij je telefoon past, is nadenken over je verbruik. Als je dat niet weet, wordt het tenslotte lastig om een goede keuze te maken. Voordat je gaat zoeken naar providers die deze abonnementsvorm aanbieden, is het slim om je huidige bundel eens onder de loep te nemen. 

 
Hoeveel bel, sms en internet je per maand? Als je daar een patroon in ziet en weet hoeveel je ongeveer verbruikt iedere maand, is het eenvoudiger om te bepalen welk bundel groot genoeg is voor je verbruik. Zo voorkom je dat je straks te veel betaalt of juist extra kosten maakt omdat je over je limiet heen bent.


Vergelijk aanbieders met elkaar

Zodra je weet hoe het met je verbruik zit, is het tijd om te zoeken naar aanbieders van sim only abonnementen. Daarin heb je verschillende mogelijkheden, waardoor het handig is om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Let daarbij op aspecten als de prijs, of het maandelijks opzegbaar is, de kwaliteit van het netwerk en de service. Belangrijk is om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder, zodat je niet zomaar voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

 
Bepaal de looptijd

Wil je een sim only abonnement afsluiten, dan heb je vaak meerdere mogelijkheden qua looptijd. Vaak kun je kiezen tussen een abonnement dat maandelijks opzegbaar is, of een abonnement voor een jaar of langer. Een langere looptijd is vaak goedkoper, omdat je er dan voor een langere tijd aan vast zit. Dat biedt wel minder flexibiliteit dan een abonnement dat maandelijks opzegbaar is, dus houd daar rekening mee voordat je een keuze maakt.


Lees de voorwaarden

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het een goede tip om de voorwaarden te lezen. In de voorwaarden vind je wellicht handige informatie over extra kosten, de tarieven buiten je bundel, de periode na de looptijd en of het mogelijk is om je eigen telefoonnummer te behouden.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)