Zó haal je het maximale uit de Nintendo Switch

Zó haal je het maximale uit de Nintendo Switch
Zó haal je het maximale uit de Nintendo Switch

Immens populair bij veel kids (en stiekem ook bij hun ouders) is de Nintendo Switch. De reden? Je hebt keuze uit superveel spellen, hij is lekker laagdrempelig en daarom ook goed te gebruiken door vriendjes die er niet eentje thuis hebben  en - pssst - als ouders kun je flink de controle houden op het speelgedrag van de kids. Hoe je het maximale haalt uit de Nintendo Switch lees je hier!

Bij de een doen opa & oma de Nintendo Switch cadeau aan de kleinkinderen, bij de ander moeten de kids er zelf (hard!) voor sparen. En dat sparen, dat kun je natuurlijk hartstikke leuk maken. Laat de kinderen klusjes doen, verkoop samen met hen oud speelgoed of laat ze voor hun verjaardag geld vragen, zodat ze in één keer de Nintendo Switch kunnen aanschaffen. Het is altijd goed om kinderen te leren dat je voor zoiets groots moet sparen. Daarbij: voorpret is ook al leuk, en die creëer je op deze manier! Met een Nintendo eShop Card kunnen ze vervolgens de leukste spellen kopen.

Groot scherm of klein schermpje
Eenmaal in huis, dan kan het feest beginnen. Met een Nintendo Switch kun je samen voor de tv gamen, maar je kunt hem ook aan een los scherm koppelen. Handig voor onderweg of als je de kids even moet zoethouden. Tuurlijk wil je daar geen gewoonte van maken, maar eerlijk is eerlijk: soms komt het gewoon even heel goed uit dat ze lekker bezig zijn. Overigens is het voor kinderogen beter om op een groot scherm als de televisie te spelen dan op een klein schermpje van een iPad. Bovendien zitten ze vaak al beter voor een groot scherm; wel zo fijn voor hun rug!

Invloed op gamegedrag
Heel handig aan de Nintendo Switch is dat er een alarm op zit, waarmee het apparaat zichzelf uitschakelt. Zo heb je als ouders nog behoorlijk wat invloed op het gamegedrag van je kinderen. Daarnaast helpt het om heel duidelijke afpraken te maken. Niet meer spelen na een bepaalde tijd bijvoorbeeld, of een maximum aantal minuten per dag. Trek je hierin geen grenzen, dan is het voor kinderen wel héél verleidelijk om de hele dag door te spelen...

Handig cadeau
Zowel voor jonge als voor oudere kids (én hun ouders) zijn er heel leuke spellen. Let goed op wat je kiest; niet alle spellen zijn geschikt voor jonge kinderen. De spellen zijn best prijzig maar hé - het zijn ook hartstikke leuke cadeautjes voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis! Het beste vraag je dan een Nintendo eShop Card 75 euro, of een van de andere bedragen. Echt een heel handig cadeau. Nintendo eShop Cards zijn een snel, eenvoudig en veilig alternatief voor creditcards bij de aankoop van games en andere content in de Nintendo eShop of op de officiële Nintendo-website. Je koopt ze in bedragen van 15 euro, 25 euro, 50 euro, 75 euro of 100 euro.

Als 's avonds de kids op bed liggen...
Dan ga jij natuurlijk ook lekker gamen. Niet vergeten het alarm in te stellen, hè. Want voor je het weet ben je er net zo aan verslingerd als de kids...

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)