Zo geniet je van een vega BBQ

Tips voor een vega bbq!
Tips voor een vega bbq!

Een vega BBQ organiseren? Zo doe je dat
Wil je een vega BBQ organiseren? Doorgaans ligt er vlees en vis op de BBQ, maar een vega BBQ organiseren is net zo lekker. Wij vertellen je wat je zoal op een vega BBQ kunt serveren en waarom je ook zeker aan de vleeseters moet denken en het beste ook wat vlees kunt bestellen bij een internet slager. Met onze tips wordt jouw vega BBQ ongetwijfeld geslaagd. Lees snel verder en ontdek hoe je een lekkere vega BBQ kunt organiseren.

 

Serveer groentespiesjes
Wat zeker niet mag ontbreken op een vega BBQ zijn lekkere groentespiesjes. Hierbij snijd je diverse soorten groenten in grote stukken. Denk aan aubergine, paprika, courgette en rode ui. Deze stop je eerst in een kom, waarna je er wat verse kruiden aan toevoegt zoals basilicum, tijm en rozemarijn. Doe hier vervolgens nog wat knoflookolie in en meng het geheel. Laat de groenten vervolgens een half uurtje zo staan. Wat je daarna doet, is de groente aan spiezen rijgen en deze grillen op de BBQ. Reken maar dat dit lekker zal smaken. 

Leg gepofte aardappelen op de BBQ
Ook gepofte aardappelen zijn erg lekker om op de BBQ te leggen. Kook ze eerst even voor leg ze meteen op de BBQ. Voeg eerst wat kruiden toe aan de aardappelen en besprenkel ze met takjes rozemarijn en zout. Vervolgens wikkel je de aardappelen in aluminiumfolie. Heb je de aardappelen eerst gekookt, dan hebben ze slechts een kwartiertje op de BBQ nodig. Kook je ze niet voor, dan kun je ze er het beste drie kwartier op laten liggen. Maak het geheel af met een lekkere saus, zoals mayonaise. 

Denk ook aan de vleeseters
Er zullen vast gasten zijn die ook vlees willen eten. Vergeet dan ook niet aan hen te denken en zorg dat je ook vlees zoals een runder brisket in huis hebt. Houd de BBQ vooral vegetarisch, maar zorg er ook voor dat je aan de vleeseters tegemoet komt, terwijl je ze vooral kennis laat maken met de lekkere vegetarische gerechten.

Je vega BBQ aanvullen
Vul je vega BBQ vervolgens nog aan met lekker stokbrood met sausjes, maak verschillende salades en zorg dat er rauwe groentesnacks klaarstaan, zoals komkommer, cherry tomaten en paprika’s. Vergeet ook geen wijn en bier in te slaan en lekkere frisdranken. Je kunt uiteraard ook zelf gezonde smoothies maken.

Wij wensen je een fijne vega BBQ toe!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)