5 redenen om je slaapkamer te upgraden met een PVC vloer

5 redenen om je slaapkamer te upgraden met een PVC vloer
5 redenen om je slaapkamer te upgraden met een PVC vloer

Ben je bezig met het (her)inrichten van je slaapkamer? Dan is de vloer een belangrijk aspect om over na te denken, want dit heeft een grote invloed op de uitstraling, duurzaamheid en het comfort van je kamer. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Een PVC vloer is de laatste jaren een populaire optie geworden. Benieuwd waarom je je slaapkamer zou moeten upgraden met een PVC vloer? Wij zetten hieronder vijf goede redenen voor je op een rij!

Het is sterk en geluiddempend

Een van de beste redenen om je slaapkamer te upgraden met een PVC vloer, is dat het sterk en geluiddempend is. PVC is een stevig materiaal dat uitstekend bestand is tegen krassen,
deuken en andere vormen van slijtage. Hierdoor heb je er lang plezier van. Daarnaast heeft dit materiaal een geluiddempende werking. Dit zorgt voor een goede akoestiek en voorkomt dat de ruimte hol klinkt.

Tal van ontwerpen om uit te kiezen

Overweeg je een vloer van PVC voor je slaapkamer, dan heb je tal van kleuren en patronen om uit te kiezen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om voor een optie te gaan die goed bij je
smaak en de rest van je slaapkamerinrichting past. Of je nu op zoek bent naar een lichte of donkere vloer en een strak uiterlijk of een visgraatpatroon, er zijn mogelijkheden genoeg.
Door het grote aanbod vind je altijd een PVC vloer die bij je past.

Het is duurzaam

Deze vloersoort is ook ideaal in je slaapkamer omdat het duurzaam is. Dankzij het robuuste materiaal profiteer je van een lange levensduur. Het gaat gemiddeld zo’n 15 tot 30 jaar mee, wat vaak langer is dan bijvoorbeeld laminaat of tapijt. De lange levensduur zorgt ervoor dat je PVC dus niet snel hoeft te vervangen. Het blijft er jarenlang mooi uitzien, waardoor je hiermee een duurzame keuze maakt.

Eenvoudig in onderhoud

Nog een reden om voor PVC in je slaapkamer te kiezen, is dat het onderhoudsvriendelijk is. Het heeft een vuil- en waterafstotende werking, waardoor de vloer niet zo snel vies wordt.
Hierdoor heb je er over het algemeen maar weinig omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe schoonmaken met een stofzuiger of dweil. Daarmee is dit materiaal een
stuk onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld hout of tapijt.

Goed te combineren met vloerverwarming

Wil je graag vloerverwarming installeren in je slaapkamer? Dan maak je met een PVC vloer een uitstekende keuze, want deze is hier zeer geschikt voor. Dit is niet bij alle soorten
vloeren het geval. PVC vloeren geleiden de warmte zeer goed, waardoor de temperatuur snel aangenaam wordt. Hierdoor ervaar je meer comfort in je slaapkamer. Zoals je hierboven hebt gelezen, is het om verschillende redenen een aanrader om je slaapkamer te upgraden met een PVC vloer. Dit heeft een positief effect op zowel de uitstraling als het comfort in je kamer. Met deze vloer kun je weer jarenlang vooruit!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)