Woontrend van 2022: een biophilic interieur. Groen, groener, groenst!

Gold, gold, gold van Botanopia
Gold, gold, gold van Botanopia

Ooit gehoord van biophilic design in huis? Hier ga je de komende tijd veel over horen. Bij biophilic design gaat het om het maximaal in huis halen van de natuur en ja: dat gaat verder dan een paar XL planten en een rij hangplantjes voor het raam! Laat je inspireren door deze healthy trend waar je ook nog eens gelukkig van wordt.

Bij biophilic design moet je denken aan een gezond leefklimaat in huis. Belangrijk, want we spenderen maar liefst ruim 90% van onze tijd binnenshuis. We zijn dus een echte indoor generatie en tja, dat was (heel) vroeger wel anders. Buiten leven is gezond, buitenleven maakt happy. Slim dus om een stukje buitengevoel naar binnen te halen! En dat doe je dus met biophilic design. Maar hoe pak je het aan? We geven vijf tips die leuk én heel gemakkelijk uit te voeren zijn!
.
1. Groene wanden

Bij planten denken we al snel aan planten in een pot. Maar bij biophilic design gaat het nog een stuk verder. Hiermee haal je echt optimaal de natuur in huis. Denk: groene wanden! Klimplanten everywhere! Met handige hulpmiddelen laat je klimplanten volop de lucht in schieten. Botanopia heeft geweldige accessoires, zoals deze gouden messing ketting klimplantensteun. Supermooi, en ook nog eens harstikke fijn voor je groene klimmers. Wil je het iets kleiner, dan zijn deze gouden plantensteunen (set van vier stuks) ook een aanrader. Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in groene wanden, zoals De Klerk. Kijk dan, zo'n 'groen schilderij'! Wordt nu nog vooral gebruikt in kantoren, maar kun je natuurlijk ook thuis toepassen. Hier is een blog dat je laat zien hoe je zelf een mosschilderij kunt maken.

 Clusia rosea Princess (links) en Hedera helix ‘Shamrock’
Clusia rosea Princess (links) en Hedera helix ‘Shamrock’

2. Zorg voor luchtzuiverende planten
Sommige planten zijn behalve leuk om naar te kijken, ook nog eens harstikke gezond omdat ze de lucht zuiveren. Bij Ogreen noemen ze deze luchtzuiverende planten 'clean machines'. Denk aan de Hedera helix ‘Shamrock’ (zie foto), Rumohra Variegata en de Clusia rosea Princess (deze zuivert de lucht extreem goed, ook op de foto). Dus, een slimme tip: check bij de aanschaf van een nieuwe plant of hij ook iets extra's doet voor je gezondheid!

Pak zoveel mogelijk daglicht mee
Pak zoveel mogelijk daglicht mee

3. Haal daglicht naar binnen (en gooi de ramen open)
Lukt het niet om naar buiten te gaan? Breng dan zoveel mogelijk tijd in daglicht door. Dus: verplaatst je thuiswerkplek naar het raam en soak up die zon en dat daglicht. Gooi de ramen even lekker open tijdens je pauze en adem de frisse lucht in. Héérlijk.

Bright skies is kleur van het jaar van Flexa
Bright skies is kleur van het jaar van Flexa

4. Gebruik natuurlijke kleuren in huis
Kleuren hebben grote invloed op je gemoedstoestand. In een biophilic interieur gebruik je zoveel mogelijke natuurlijke kleuren. Denk aan zachtgroen, citroengeel, bruin- en ecrutinten en lichtblauw.  

Organische vormen, zoals de meubels van Studio Henk
Organische vormen, zoals de meubels van Studio Henk

5. Omarm organische vormen in je interieur
Tapijt met ronde vormen, een tafel die een organische vorm heeft (zoals deze tafel van Studio Henk, die je bij Eijerkamp koopt): we gaan het allemaal volop zien in ons interieur. We hebben een grote hang naar natuurlijke vormen. Een heel nieuw gevoel, met volop mogelijkheden!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)