Winter trends 2023/2024

Winter trends 2023/2024
Winter trends 2023/2024

Deze winter zien we opmerkelijke woontrends terug. Van een terugkeer naar de natuur tot het omarmen van minimalistische designs, deze trends zullen je interieur omtoveren tot een stijlvol en comfortabel verblijf. In deze blog duiken we dieper in de meest opvallende woontrends voor het winterseizoen 2023/2024.

#1 Back to Nature


Deze trend benadrukt een terugkeer naar natuurlijke en organische materialen. Duurzame materialen zoals hout, marmer, bamboe en kurk zie je daarom steeds meer terug in de woonboulevards. De focus verschuift van synthetische naar natuurlijke materialen, met een nadruk op texturen en kleuren je ook terug ziet in de natuur.


- Gebruik van hout
- Voorkeur voor duurzame materialen boven synthetische


#2 The Good Old Days


Deze trend sluit naadloos aan op de vorige: Dit najaar shop je jouw interieurcollectie bij de tweedehands winkel. Vintage is namelijk weer helemaal hot! Deze trend herleeft de charme van het verleden, maar met een frisse, hedendaagse draai. Bijkomend voordeel: Kringloop shoppen is ook nog eens leuk voor de portemonnee :)


- Vintage interieur artikelen
- Retro met een met een modern tintje 

“Vintage is weer helemaal hot”

#3 Less is more


Zeg maar dag tegen alle tierelantijntjes en de overvloed aan interieur artikelen; Deze winter gaan we voor minimalistisch. Meer is namelijk niet altijd beter. Tot rust komen in je woning is immers iets waar veel van onze behoefte aan hebben.  


- Minimalistisch design
- Lichte kleuren


#4 It’s Curvy and I Like it 


- Curves are back! Strakke lijnen zijn niet meer van deze tijd. Dit seizoen zie je meer interieur items met een ronde afwerking terug; ronde tafels, stoelen, vloerkleden en cirkelvormige patronen zijn het helemaal deze winter.


- Ronde tafel en zittingen
- Patronen met cirkels

Met deze tips ben je helemaal klaar voor winter 2023/2024. En vergeet niet: voor nog meer inspiratie en de laatste interieurtips, bezoek je Nextwonen.nl.


Extra Tip: check Nextwonen.nl voor de laatste Wooninspiratie en interieurtips. 


 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)